Fant lykken i byen

Etter en tøff start i Tromsø er Bravo-keeper Simona Raileanu (29) og mannen Florentin (29) i ferd med å slå seg til ro.

PÅ RICA: Simona og Florentin Raileanu jobber sammen som serveringsverter på Rica Ishavshotel. Foto: Øyvind Sivertsen 

PÅ TRENING: Simona Raileanu er en av Bravos viktigste spillere. 

sport

RICA: Det rumenske paret kom til Tromsø da Simona fikk kontrakt med 2.-divisjonsklubben Bravo i 2012. I starten var det mange utfordringer i et nytt land, men nå har begge fått 80 prosent fast jobb på Rica Ishavshotel som serveringsverter.

– Kollegene er veldig greie, og vi takker sjefen ”Mr. Ulf” for å ha gitt oss jobb. Da vi var litt nede, var det bare han som ville gi oss sjansen, sier de to.

SE VIDEO: Badet i Telegrafbukta før kvalikkamp

”Mr Ulf” er Rica-direktør Ulf Johansen. Han kommer innom og slår av en prat under intervjuet med iTromsø.

– De har gjort en utrolig bra jobb hos oss. Det er derfor de er her. Og så må dere snakke norsk, oppfordrer han til det rumenske paret.

– Vi skal prøve, sier Simona.

Møtte skepsis

Debatten om romfolk, menneskehandel og tigging har ikke akkurat gjort det lettere å etablere seg i et nytt land. Nylig var det et oppslag i en avis om en rumener som fortalte at han var tvunget til å tigge på gata. Simona og Florentin er redd for at slike historier skal gjøre det vanskeligere for dem å få et godt kontaktnett i Tromsø. De ønsker å leie en leilighet, men har foreløpig bare møtt stengte dører.

– Vi er så lei av avisoppslag. Det er en stor forskjell mellom ordentlige rumenere og mafia-folk. Disse tiggerne har sannsynligvis en sjef som har det veldig fint i Romania. Hjemme vil vi også bli kvitt dette problemet, sier de.

LES MER: Rekker ikke kvalik

– I starten var folk skeptiske til oss, fordi vi er rumenere. Men når de blir kjent med oss, ser de at vi faktisk er hyggelige og de begynner å stole på oss, sier Florentin.

Tror på opprykk

Lørdag skal Simona forsøke å hjelpe hardt prøvede Bravo opp til 1.-divisjon. Håndballlaget skal møte Førde og Molde i Skien lørdag. I den andre puljen er Randesund, Fjellhamar og Pors. Nummer én i den ene puljen møter lag nummer to i den andre om en plass i 1.-divisjon. Derfor må Bravo uansett gjennom tre kamper for å kunne rykke opp.

– Jeg håper det går mye bedre enn i fjorårets kvalik. I år er sjansene våre større, fordi vi har et bedre lag. sier Simona.

LES MER: – Beste Bravo-lag noensinne

Opprykk eller ikke, Simona har bestemt seg for å bli i Tromsø og Bravo.

– Vi ser for oss å bli her i alle fall fem år til. Vi ønsker også å stifte familie og tenker på fremtiden for våre barn.