Monika og Edit fra Tromsø er OL-klare

Monika og Edit Machlik (16) skal forsvare Norges ære på hjemmebane.
sport

Tvillingene fra Tromsø Sjakklubb er tatt ut på Norges andrelag for kvinner i sjakk-OL som spilles i Tromsø fra 1.-14. august.

- Det er en fin geografisk spredning på damesiden med spillere fra Oslo, Stavanger, Bergen og Tromsø. Norge har neppe vært representert av et tvillingpar tidligere, og det er et morsomt poeng at Machlik-jentene også kommer fra OL-byen, sier Thomas Robertsen, leder for Norges Sjakkforbunds eliteutvalg.

Verdensmester

Norge har et første- og andrelag på både herre- og damesiden, og totalt 20 spillere er tatt ut er det fem på hvert lag.

Førstelaget på herrer er anført av verdensmester Magnus Carlsen, men har også profilene Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer på laget.

- Dette er tidenes beste norske landslag. Førstelaget i åpen klasse består utelukkende av stormestre. Vi har verdensmesteren, og noen veldig gode spillere som i form kan hamle opp med hvem som helst. Magnus leder vei, men får en flott samling av sterke spillere bak seg. En herlig blanding av kreativitet, erfaring, soliditet
og enorm vilje. Dette lover bra, sier Robertsen.

- Norges Sjakkforbund har et godt håp om å få se tidenes norske OL-prestasjon, og gleder seg stort
til å se dette laget på hjemmebane i Tromsø i august. Med direktesendinger på TV og Internett, kan nordmenn begynne og glede seg til en meget spennende konkurranse på øverste nivå, fortsetter lederen.

Talentsatsing

To av spillerne på hvert andrelag er begrunnet i talentsatsingen på rekruttlandslagene. Dette gjelder Aryan Tari, Johan Salomon, Monika og Edit Machlik. Dersom en av disse må melde forfall blir de erstattet av andre unge talenter fra rekruttlandslagene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport