Går i store fotspor: Franske Didier Deschamps ble den tredje til å vinne VM i fotball som spiller og trener etter seieren over Kroatia.  Bare tyske Franz Backenbauer og brasilianske Mario Zagallo har greid det samme. Går i store fotspor: Franske Didier Deschamps ble den tredje til å vinne VM i fotball som spiller og trener etter seieren over Kroatia. Bare tyske Franz Backenbauer og brasilianske Mario Zagallo har greid det samme. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / X90079

Legende ønsker Deschamps velkommen i eksklusiv klubb: – Det er forbløffende at det skjer så sjelden

Kun to trenere har greid bragden før franskmannen.

Franz Beckenbauer gleder seg på Didier Deschamps vegne etter at franskmannen ble den tredje i historien som vinner fotball-VM som både trener og spiller.

Tyskeren Beckenbauer var i sin tid den andre som klarte samme bragd, mens Brasils Mario Zagallo var den første.

– Velkommen i klubben. Nå er det tre av oss. Vi burde kanskje møtes, sier Beckenbauer til avisen Bild.

Beckenbauer vant VM som spiller for Vest-Tyskland i 1974 og trente samme land til gull i 1990. Zagallo hadde vunnet som spiller i både 1958 og 1962 og som trener i 1970.

Søndag kopierte Deschamps dem da han ledet Frankrike til tittelen i Russland. Han var kaptein da franskmennene vant VM på hjemmebane i 1998.

– Det er forbløffende at dette, gjennom hele den lange VM-historien siden 1930, har skjedd så sjelden, sier Beckenbauer.

(©NTB)