Moldes snuoperasjon snøt Brann for sølvet

Ole Gunnar Solskjærs menn våknet etter pause i Sandefjord.

Sandefjord – Molde 1–3 Brann – Odd 1–0

Leke James scoret to ganger og sørget for at Molde for andre sesong på rad tok sølvet i Eliteserien. Brann må nøye seg med bronse tross seier i siste runde.

Brann slo et formsvakt Odd-lag 1-0 i siste serieomgang, men det hjalp lite i sølvduellen så lenge Molde avsluttet med 3-1-seier på bortebane mot allerede nedrykksklare Sandefjord.

Gjestene lå under 0-1 til pause, men snudde kampen.

Magnus Wolff Eikrem var i storslag da Molde vant i Sandefjord. Magnus Wolff Eikrem var i storslag da Molde vant i Sandefjord. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Første omgang var ikke godt nok. I pausen stakk vi hodene sammen og gikk deretter ut på banen og gjorde det vi var blitt enige om. Det første målet var viktig for å komme tilbake i kampen, sa matchvinner Leke James til Eurosport etter kampen.

Molde kopierte dermed forrige sesongs sølvmedalje på øverste nivå i norsk fotball. Ole Gunnar Solskjærs mannskap avsluttet i tillegg sesongen på kruttsterkt vis. Åtte seirer på de ni siste kampene er formidabelt.

– Det var godt å sikre sølvet. Vi var veldig dårlige i første omgang, mens i annen omgang var vi veldig gode. Leke gjorde to mål, og han kommer til å bli veldig god for oss framover, sa en meget god Magnus Wolff Eikrem.

Brann klarte på sin side ikke å kopiere sølvet fra 2016-sesongen, til tross for at bergensklubben lenge holdt følge med seriemester Rosenborg.

Forsvarsfeil

Ett poeng skilte sølvduellantene i Moldes favør foran lørdagens avgjørende kamper, men Brann brukte kun tre minutter på å snu situasjonen på hodet.

Daouda Bamba utnyttet en stygg glipp av Odd-stopper Vegard Bergan, fosset inn i feltet og banket ballen inn i korthjørnet bak gjestenes keeper Sondre Rossbach til ellevill jubel i Bergen.

Dårligere ble ikke stemningen da nedrykksklare Sandefjord rett etterpå tok ledelsen mot Molde. Håvard Storbæk serverte en kandidat til årets mål-kåringen da han prikkskjøt ballen i krysset bak Molde-keeper Andreas Linde fra distanse.

Den nesestyveren så en stund ut til å torpedere Moldes sølvsjanser, men i annen omgang mobiliserte gjestene og gjennomførte en voldsom snuoperasjon etter pause.

Eikrem strålte

Mannskapet til Ole Gunnar Solskjær hadde ikke tapt en kamp siden 26. august før turen til Vestfold. Da tok Ranheim med seg tre poeng hjem fra Rosenes by. Tap ble det altså ikke lørdag heller.

Først flikket Leke James inn utligningen på vakkert vis etter at Magnus Wolff Eikrem hadde vært nest sist på ballen. Deretter gjorde Wolff Eikrem forarbeidet igjen da samme James ble sendt alene med keeper og fulgte opp med en iskald avslutning.

Plutselig var Molde-toget for alvor på skinnene, og ufortjent var det ikke at Wolff Eikrem satte punktum. Playmakerens avslutning var ikke av de beste, men ballen gikk likevel i mål bak Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen.

Dermed var spenningen i sølvkampen definitivt punktert.

I Bergen ble det bronse til Brann, mens Odd kunne konstatere at Eliteserien 2018 endte med niendepass. Det er tre plasser ned fra forrige sesong.

(©NTB)