Cheick Tioté døde på trening. Her fra Newcastle-tiden. Cheick Tioté døde på trening. Her fra Newcastle-tiden. Foto: SCOTT HEPPELL / TT / NTB Scanpix

Tidligere Newcastle-profil (30) døde på trening: - Sjokkerende når det skjer med topptrente mennesker

Den tidligere Newcastle-spilleren Cheick Tioté ble bare 30 år gammel. Han kollapset på trening med Beijing Enterprises, og livet hans sto ikke til å redde.

Det skriver medier som The Independent og Daily Mail mandag ettermiddag.

Ivorianeren gikk tidligere i år til Beijing Enterprises på nivå to i Kina. Han kollapset under trening mandag, noe som førte til at han ble fraktet til sykehus i all hast. Likevel maktet ikke legene å redde 30-åringen, skriver The Independent.

Tioté, som fikk 52 landskamper for Elfenbenskysten, spilte tidligere for klubber som engelske Newcastle og nederlandske Twente. Midtbaneterrieren var seks sesonger i Newcastle før skiftet til Kina.

Glemmer at de er vanlige mennesker

– Dette er forferdelig trist, sier tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft, som også er ekspertkommentator i fotball.

Han legger til:

– Av og til glemmer man at fotballspillere er som et tverrsnitt av befolkningenn. Derfor kan dette skje, men det er sjokkerende når det skjer med topptrente mennesker. Det er dessverre flere eksempler på det, sier Fjørtoft.

Han har opplevd på nært hold at spillere har falt om på trening, men da har det vært gode hjelpere i nærheten.

I våre hjerter

«Vi skal aldri glemme deg, Cheick», skriver Newcastler United FC på Twitter.

Der er det også lagt ved et klipp av ivorianeren på over minuttet. Det var da han gjorde comeback og scoret på volley mot Arsenal.

– Det er sensasjonelt det vi ser her, roper kommentatoren, mens Cheick løper alt han kan med armene ut for å feire en ekstraordinær scoring.

«Jeg kommer aldri til å glemme måten du feiret på», leser vi i en annen twittermelding.

Mens tidligere lagkamerat Stephen Harper skriver dette:

Melder på sosiale medier

Svært mange fans har brukt Twitter for å avreagere etter den triste nyheten mandag. Ord som sjokkerende, ikke til å tro, hjerteskjærende og trist går igjen.

Den samme fansen meldte forøvrig også mye tidligere i 2017, da den sentrale midtbanespilleren dro fra Newcastle til Beijing. Ikke alle likte det.

Han kom til klubben i 2010 fra FC Twente, og fikk seksårskontrakt etter bare én sesong.