Bryne-spissen Albert Braut Tjåland (16) er aktuell for Molde Fotballklubb. Bryne-spissen Albert Braut Tjåland (16) er aktuell for Molde Fotballklubb. Foto: BRYNEFK.NO

Dette stortalentet er Erling Haalands fetter. Nå kan han bli Molde-spiller.

Albert Braut Tjåland beskrives som en kopi av søskenbarnet Erling Braut Haaland. Nå trener 16-åringen med Molde.

Braut Tjåland er på besøk hos MFK for å vise seg fram og bli bedre kjent med klubben. Torsdag trente han med G16-laget til Akerakademiet. Fredag var spissen med juniorgruppa til Daniel Berg Hestad i Akerhallen, og lørdag skal han kanskje trene sammen med eliteserielaget på Aker stadion.

– En spennende unggutt

Braut Tjåland beskrives som en kopi av Braut Haaland. 16-åringen er målfarlig, stor og sterk. Han er allerede 185 centimeter høy.

- Dette er en spennende unggutt. Han vil bli kjent med oss, og vi vil bli kjent med ham. Nå er han her for å se på forholdene og trene litt. Det er en bra spiller, men det er vanskelig å vurdere så mye før vi får se ham i vanlig fotballspill. Vi får se om det blir noe mer, sier Erling Moe, som så Tjåland i aksjon på torsdagens guttetrening.

– Det er mulig han kan trene med en gruppe A-spillere lørdag, men det er avhengig av ulike retningslinjer. Dette er ikke avklart ennå, sier MFK-treneren.

Erling Moe bekrefter at MFK ser på Albert Braut Tjåland som en interessant spiller for framtida. Foto: TROND HUSTAD

Debuterte for Bryne i februar

Etter det Rbnett erfarer kan det bli aktuelt at Braut Tjåland flytter til Molde i sommer for å spille juniorfotball og begynne i Toppidrettsklassen ved Molde videregående skole. Unggutten skal også ha flere tilbud om prøvespill i utenlandske klubber, men koronasituasjonen gjør det mest aktuelt å fortsette karrieren i Norge.

Albert Braut Tjåland er Erling Braut Haalands søskenbarn på morssida. Han spiller for juniorlaget til Bryne, men har den siste tida hospitert på klubbens A-lag. 29. februar fikk han sin debut da trener Jan Halvor Halvorsen byttet han inn de siste 15 minuttene i treningskampen mot 2. divisjonskollega Egersund.

– Det var veldig gildt. Det har vært drømmen siden jeg var liten å spille på A-laget. Også en litt brå beskjed å få. Jeg hadde ikke ventet å få debuten allerede, under en måned etter at jeg ble 16, sa han til VG etterpå.

Inspirert av Haaland

«Rå i motsatt 16-meter. Kraft. Fart. Fysisk» Slik beskrev unggutten seg selv som fotballspiller samtidig som den fire år eldre fetteren slo gjennom for fullt i Borussia Dortmund

– Han er en stor inspirasjon. Det er sykt kult det han har fått til. Det han klarer å vise i hver kamp, sa Albert Braut Tjåland til VG.