KLUBBLØS: Peter Aas er nyoperert og på klubbjakt, men mange er interessert i vesterålingen.  KLUBBLØS: Peter Aas er nyoperert og på klubbjakt, men mange er interessert i vesterålingen. Foto: Øyvind Sivertsen

TIL-talent på vei til finsk fotball

Peter Aas (20) har fått tilbud fra den finske 1.-divisjonsklubben AC Oulo, men TUIL har meldt seg på i kampen om spillerens signatur på oppløpssiden.

Allerede før jul fikk Aas er tilbud fra AC Oulo.

– Jeg har fått et tilbud, så jeg vet hva jeg får om jeg drar dit. De ville ha meg på en lengre kontrakt, men vi er enige om ett år, hvis det blir. Vi tenker litt gjensidig. Planen er at jeg skal reise ned dit i februar, så hvis jeg har lyst til å flytte dit, så blir det noe av. Du kan kalle det et slags prøvespill der vi ser om det er en match, forteller Peter Aas til iTromsø.

AC Oulo ble nummer fire i finsk 1.-divisjon i fjor.

Operert i Trondheim

Aas fikk ikke fornyet avtalen med TIL etter årets sesong, der han var plaget med skader mesteparten av tiden.

Nå har 20-åringen fra Melbu gjort et viktig grep for fremtiden.

– Torsdag 21. desember ble jeg operert for «Gilmore’s Groin». Jeg har spilt med det siden i sommer, og da jeg merket jeg ikke ble bedre da jeg stoppet å trene, måtte vi finne ut hva det var. Dermed ble det operasjon. Den var ganske enkel og det er kort opptreningstid. Etter seks uker skal jeg være tilbake i trening, så i starten av februar er jeg klar igjen, sier Aas, som fortiden er hjemme på Melbu i opptreningsfasen.

AC Oulo har vært veldig på hele veien, så dermed er det trolig at Aas reiser ned dit når han er rehabilitert etter operasjonen.

– Planen er at jeg reiser ned dit da. Det virker veldig spennende, måten de spiller på, og det å prøve noe helt nytt. Jeg har snakket med Lars Petter (Andressen, assistenttrener i TIL) og Svein-Morten (Johansen (sportssjef i TIL). De mener dette kan være en veldig fin mulighet. Jeg får leve som en toppidrettsutøver der og kan satse kun på fotballen, noe som er veldig positivt.

TUIL på banen

Selv om det meste virker klart med Aas og AC Oulo, er det imidlertid en mulighet for at den kjappe kantspilleren blir i Tromsø.

– Jeg pratet litt med Gaute (Helstrup, TUIL-trener) søndag. De er interessert, og han sa han trodde jeg ville passe godt inn i måten deres å spille på. Så jeg skal ha en lengre prat med han også å høre mer hva de tenker. Det hadde vært artig og blitt i Tromsø også, samtidig som det kan være kjekt å prøve noe helt nytt, sier Aas.

Han har også fått henvendelser fra flere av de lokale klubbene i Tromsø, samt Narvik-klubben Mjølner som rykket opp til 2.-divisjon, og moderklubben Melbo IL (nyopprykket til 3.-divisjon).