OFFENSIV: Jimmy Durmaz og de andre svenskene skal understøtte Zlatan bedre enn de klarte fredag. OFFENSIV: Jimmy Durmaz og de andre svenskene skal understøtte Zlatan bedre enn de klarte fredag. Foto: Digitalsport

– Vi skal hjelpe Zlatan

Sverige har planen klar for hvordan Portugal skal slås og VM-billetten sikres.

Mandag formiddag trente Erik Hamréns spillere på Friends Arena i Stockholm før Cristiano Ronaldo og resten av Portugal-laget tirsdag venter i den siste playoff-kampen til VM i Brasil.

Ronaldo scoret målet som gjorde at portugiserne vant 1-0 på hjemmebane fredag. Nå har svenskene fått summet seg og har seiersoppskriften klar.

Enorm interesse

– Dette kan fort bli en tålmodighetsprøve, så vi må holde hodet kaldt. Vi må ha mål, og det kan komme i det 92. eller 93. minutt. Men vi kan ikke bli for ivrige og kaste alle mann i angrep. Men vi skal gi Zlatan mer hjelp. Langs bakken er Portugal mer sårbare enn de er i luften. Der har Pepe og Bruno Alves bra kontroll, mens vi vinner vel 80 prosent av løpsduellene langs bakken, sier Sveriges Jimmy Durmaz.

Før treningen gikk flere av de svenske spillerne gjennom pressesonen på storstuen Friends Arena på Solna utenfor Stockholm sentrum. Og det er en voldsom interesse før den siste playoff-kampen. Stadion er utsolgt, det betyr rundt 50.000 tilskuere på plass.

GALSKAP: Det tok av, både på banen og tribunen, da Sverige snudde kampen og slo Østerrike på Friends Arena, slik at de ble klar for playoff. Jimmy Durmaz (nr 21) kommer til der Zlatan Ibrahimovic (delvis skjult), Johan Elmander og Sebastian Larsson jubler for scoring. Foto: Digitalsport

Men måten Sverige spilte på i Portugal gjorde at Zlatan Ibrahimovic, lagets kaptein og superstjerne, ikke fikk utrettet stort. Det ønsker svenskene nå å gjøre noe med. Ballen skal ned på bakken og Zlatan skal få hjelp bakfra.– Vi skal gi han støtte, vi skal ha ballen mer og høyere opp i banen og vi skal spille den langs bakken, ikke bare i luften. Zlatan var frustrert etter kampen i Portugal, men det var vi andre også, fortsetter Durmaz.

Midtbanespiller Kim Källström håper det skal hjelpe de gule og blå til seier.

Straffetrening

– Det kommer til å bli en fantastisk stemning på tribunen, og det kan hjelpe oss. Vi har snudd kamper tidligere, det må vi ta med oss inn i denne kampen. Det blir en stor kveld. Vi har muligheten til å komme til VM, og oppgaven er overkommelig. Vi skal angripe, men det må ikke bli sånn at vi kaster folk i angrep ukritisk. Det er bra karakter i laget og vi gir aldri opp, sier Spartak Moskva-spilleren.

Spillerne fikk spørsmål om de har trent og vil trene på straffer før kampen i morgen kveld. For med 1-0 til Sverige etter ordinær tid og ekstraomganger, kan det hele bli avgjort på straffer.

– Det er umulig å trene på. En ting er å sette dem på trening, noe helt annet er det å gjøre det i kamp med fulle tribuner og VM-billett på spill, sier Jimmy Durmaz.

– Jeg tar gjerne straffe, men hvordan man forbereder seg til en eventuell straffekonk er forskjellig fra spiller til spiller, sier Sunderland-proff Sebastian Larsson.

  • Kampstart i Stockholm er tirsdag kl. 20.45.