Felix Magath, til venstre, mener Brede Hangeland snakker usant når han sier at ingen fra klubben snakket med ham da han ble sagt opp i Fulham. Nordmannen fikk beskjed om avgjørelsen via epost. Felix Magath, til venstre, mener Brede Hangeland snakker usant når han sier at ingen fra klubben snakket med ham da han ble sagt opp i Fulham. Nordmannen fikk beskjed om avgjørelsen via epost. Foto: NTB scanpix/Digitalsport

Fulham-sjefen påstår Hangeland lyver

Felix Magath slår tilbake mot kritikken fra Norges landslagskaptein.

— Hvis noe var galt, så burde han ha kommet til meg da han var i klubben, ikke etter han har forlatt den, sier Fulham-manager Felix Magath om Hangelands uttalelser rettet mot manageren.

Dette hevder London24.

- Magath gjorde ting verre

Hangleland uttalte etter Fulham-exiten at han mente Magath var vanskelig å jobbe med, og at treneren sliter ut spillerne både mentalt og fysisk. Nå sier han at manageren er feil mann til å ta klubben opp igjen.

— Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror ikke han er rett mann til å ta klubben opp i Premier League igjen. Istedenfor å få oss lengre unna nedrykk, gjorde han ting egentlig bare verre, sier Hangeland.

Magath hevder derimot at jobben han kom til var allerede en bunnklubb.— Da jeg tok over klubben var klubben og spillerne på bunnen av ligaen, sier manageren.

- Hangeland lyver

Etter exiten mente Hangeland at hans kontrakt ble terminert av klubben, og at han fikk beskjed om avgjørelsen via epost. Landslagskapteinen sa at han ikke møtte noen fra klubben på forhånd for å diskutere kontrakten eller fremtiden hans i Fulham. Dette mener Magath er fullstendig løgn.

— Det er ikke sant at ingen snakket med Hangeland. Jeg snakket med han uken etter nedrykket. Jeg ba han komme opp på kontoret mitt. Da fortalte jeg han at han kunne dra om han ville, men at jeg ønsket han med videre. Valget var hans.

Men Hangeland trengte betenkningstid etter møtet, hevder manageren.— Da fortalte han meg at han hadde vært spiller her i syv-åtte år og var kaptein for klubben, men han visste ikke hvordan han skulle svare på det. Han ville tenke litt på det. Jeg sa det var greit og at han måtte bestemme seg.

- Hangeland valgte å forlate klubben

Magath mener at videre forløp i situasjonen var at Hangeland ikke ga en lyd fra seg og valgte å forlate klubben.

— Det skjedde ingenting etter den samtalen. Det var Hangeland som valgte å forlate klubben. Han hadde valget om å bli, jeg ønsket at han skulle bli, men han hadde gjort valget sitt.

Hangeland signerte i juli for Premier League-klubben Crystal Palace. De serieåpner 16.august borte mot Arsenal.