Grorud kunne juble for seier. Grorud kunne juble for seier. Foto: Terje Pedersen

Grorud sjokkerte serieleder Tromsø

Etter åtte seirer på rad møtte Tromsø for første gang motgang i sitt forsøk på å ta seg rett tilbake til Eliteserien. Det ble 0-2-tap for Grorud i Oslo.

Grorud - Tromsø 2–0

Tromsø kom til hovedstaden uten poengtap og med 17-3 i målscore på sine tidligere kamper, men møtte sterk motstand fra vertene som i fjor holdt til to divisjoner under TIL.

Oscar Aga trikset med seg ballen før han scoret ledermålet i det 64. minutt. Tromsø blottet seg bakover da laget jaget utligning, og Grorud kom til mange store sjanser. Magnus Lankhof Dahlby doblet på straffespark på overtid.

Gaute Helstrup gikk på sitt første tap som Tromsø-trener. Foto: Terje Pedersen

Raknet igjen

HamKam så omsider ut til å skulle få sin første seier. Laget ledet 2-0 borte mot Åsane etter scoringer av Marcus Pedersen og Jonas Enkerud. Hjemmelaget skapte ny spenning da Håkon Lorentzen reduserte i det 87. minutt, og Kristoffer Valsvik utlignet til 2-2 seks minutter på overtid.

Sene baklengsmål har hjemsøkt HamKam denne sesongen og sørger for at laget er sist med fattige tre poeng etter tre uavgjorte og seks tap.

Ranheim vant 6-1 over Øygarden med hat trick av Mads Reginiussen og er nå bare tre poeng bak serielederen. Sandnes Ulf slo KFUM Oslo 3-1 og er nytt lag på tredjeplass etter at Sogndal avga poeng med 2-2 borte mot Stjørdals-Blink.

Flere sene mål

Sandnes Ulf er sju poeng bak Tromsø og fire bak Ranheim. Sogndal ledet 2-1, men innbytter Jakob Rømo Skille utlignet i det 86. minutt.

Kongsvinger slo Strømmen 2-1 med vinnermål av Adem Güven på straffespark i det 89. minutt og klatret over nedrykksstreken. Raufoss spilte 1-1 mot Jerv.

Øygarden gjør HamKam selskap under streken, mens Ull/Kisa er på kvalifiseringsplass før kveldskampen mot Lillestrøm.

(©NTB)