NY TEST: Christer Johnsgård feirer en scoring mot Fløya i vinter. I dag er Johnsgård med på TUILs første kamp under treningsoppholdet på La Manga. NY TEST: Christer Johnsgård feirer en scoring mot Fløya i vinter. I dag er Johnsgård med på TUILs første kamp under treningsoppholdet på La Manga. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

TUIL ble knust i første kamp på La Manga

TUIL fikk det tøft mot effektive Elverum på La Manga. Se hvordan kampen var der.

TUIL spiller sin første av to treningskamper på La Manga i dag. Motstander er et annet ferskt 1.-divisjonslag, Elverum.

TUIL stiller med følgende lag: Adrian Mikkelsen - Steffen Skogvang Pedersen, Tobias Vibe, Anders Jenssen, Lasse Nilsen - Håkon Kjæve, Lars-Gunnar Johnsen, Anders Karlsen, Håvard Lysvoll - Vegard Lysvoll, Christer Johnsgård.

14.51: Der er det over! TUIL-Elverum 0–3. Vi får håpe klisjeen om en dårlig generalprøve slår an, fordi TUIL møter Elverum på bortebane allerede i andre serierunde av årets 1.-divisjonssesong, om en knapp måned.

14.49: Mathias Dahl Abelsen forsøker seg fra langt holdt, men skuddet går over mål.

14.46: Fra corneren kommer Lars Henrik Andreassen til en avslutning som går via et Elverum-bein til ny corner. Har blitt noen TUIL-cornere etter hvilen, men altså ingen nettsus og få sjanser.

14.46: Christer Johnsgård med et slags mellomting mellom skudd og innlegg der han banker ballen mot mål fra skrått hold. Blir blokkert til corner.

14.43: Elverum scorer igjen! Robin Hjelmseth blir spilt inn i bakrom og løper enkelt fra Lars-Gunnar Johnsen. Vipper ballen elegant i lengste hjørne og Elverum er i ferd med å utklasse TUIL! TUIL-Elverum 0–3.

14.42: Det blir en avslutning på mål fra corneren. Ser ut som det er Tobias Vibe som drar til på halvspretten, men skuddet blir før løst, selv om det har flott retning opp mot krysset. Elverums keeper greier å plukke greit.

14.41: Ny TUIL-corner. Et elendig tilbakespill går rett over dødlinjen!

14.40: En av TUILs bedre sjanser! Elias Skogvoll, som har hatt et friskt innhopp, krangler seg inn mot Elverum-boksen og fyrer av et skudd. Tar i en motspiller og endrer retning til corner.

14.35: Gult kort til Lars-Gunnar Johnsen for en takling. Har vært småampert ute på banen i dag.

14.34: Nå har det endelig blitt litt fart på TUIL! Fortsatt venter vi imidlertid på de store målsjansene.

14.30: Elverum bryter raskt og sklir oppover banen, blant annet med en tunnel på TUIL-kaptein Lars-Gunnar Johnsen. Ender i skuddforsøk fra drøyt 20 meter, et stykke til side for mål.

14.28: Litt friskere takter fra TUIL. Vegard Lysvoll vender fint opp og Elias Skogvoll kommer på overlapp. Innleggsforsøket blokkeres til corner.

14.25: Mathias Dahl Abelsen blitt dyttet i ryggen og TUIL vinner et frispark litt inne på egen halvdel. Så er det ny drikkepause!

14.23: TUIL omgangens første corner. Den blir slått ut mot 16-metersstreken og enkelt klarert.

14.21: TUILs tredje bytte. Elias Skogvoll erstatter Lasse Nilsen.

14.20: En våken Tobias Vibe berger TUIL fra ytterligere et baklengsmål. En Eleverum-spiller smetter rundt Jenssen like ved høyre stolpe og slår inn foran målgården. En lang tå fra Vibe forlenger ballen bort fra målfarlig sone.

14.16: Johnsgård løper og løper etter stort sett «umulige» baller. Denne gangen stresser han Elverums keeper nok til at han skyter ballen i beina på den tidligere TIL-spissen. Men det skjer helt nede ved dødlinja, og ballen kommer så brått på Johnsgård at den spretter kjapt over dødlinja.

14.13: Lasse Nilsen får et dårlig førstetouch på vei ut av eget forsvar, og når han mislykkes i å være først på ballen i neste fase kan Elverum kontre i et stort tomrom på TUILs venstreside. Det klarerer imidlertid til corner.

14.09: Endelig en slags TUIL-mulighet fra «åpen spill». Steffen Skogvang Pedersen kommer til en fin innleggsposisjon, og sikter mot hodet til Christer Johnsgård på bakerste stolpe. Elverum-forsvaret får klarert.

14.06: Nytt gult kort til Elverum. Carlos Moggia får det.

14.05: TUIL har gjort i et bytte i pausen. Lars Henrik Andreassen og Mathias Dahl Abelsen har kommet inn. Ser ut som Anders Karlsen og Håvard Lysvoll har gått av.

14.04: Christer Johnsgård jager et vrient tilbakespill mot Elverums keeper, men keeperen kommer ut og header ballen pent til en medspiller.

14.03: Andre omgang er i gang.

13.48: Der er det pause. En skral omgang fra «Dalingan».

13.47: Mye frispark og tull i sluttfasen av denne omgangen. TUIL trenger nok en pause for å finne litt frisk energi.

13.46: Temperatur like før pause. Marius Hagen kommer sent og unødvendig inn i en takling på Lars-Gunnar Johnsen. TUIL-profilen reagerer kraftig, og Hagen får da også se det gule kortet.

13.43: Håvard Lysvoll blir tatt tøft igjen. Denne gangen får dommeren opp et gult kort - til Elverums Erlend Eggen Persgård.

13.40: Det er Elverum som fortsetter å stå for de farlige angrepene. Denne gangen finter man seg inn fra venstresiden og et skudd sniker stolpen til Mikkelsen.

13.39: TUIL har vært fryktelig tannløse etter Elverum scoret kampens første mål mot spillets gang.

13.36: Elverum dobler ledelsen! Det starter med et elendig utspill fra Mikkelsen som brytes midt inne på TUILs halvdel. Et par flotte kombinasjoner hedmarkguttene fører til at Marius Hagen får en god skuddmulighet fra 16–17 meter. Den tar han utmerket vare på med et skudd lavt nede ved venste stolperot. TUIL-Elverum 0–2.

13.34: Det skjer ikke allverden nå. TUIL sliter med å få nok fart på kula og det blir mye sideveis.

13.28: Man skjønner at man er på litt andre breddegrader enn i Tromsø når dommeren blåser for en drikkepause!

13.26: Ny bra TUIL-mulighet etter Håvard Lysvoll-dødball. Anders Jenssen får gå opp relativt upresset, men ballen sklir av pannebrasken og går langt til side for mål.

13.20: Elverum bytter rett etter scoringen. Igor Cukovic kommer inn på banen.

13.19: Elverum tar ledelsen! Sorttrøyenes lånespiller fra Rosenborg er nådeløs når Elverum kommer på en rask kontring. Først parerer TUIL-keeper Adrian Mikkelsen like foran en angrepsspiller, men klarer ikke å holde ballen. Den triller ut i farligst tenkelig sone, og der bare ruller Solli ballen i mål.

13.15: Tiki-taka fra TUIL! Eurosports kommentator er i ekstase over spillet TUIL viser frem med nærmere 20 trekk i laget før en god innleggsmulighet klareres til innkast. Særlig midtbaneduo Lars-Gunnar Johnsen og Anders Karlsen er sentral i kombinasjonsspillet.

13.13: Håvard Lysvoll blir taklet veldig sent på et dribleraid. TUIL-spillerne roper på gult kort for forseelsen, men dommeren holder kortene i lomma foreløpig.

Høydepunkter fra kampen:

13.06: TUIL har begynt kampen veldig bra, hatt mye ball og god kontroll.

13.04: Gigantsjanse for Tobias Vibe! Håvard Lysvoll svinger inn et innlegg fra høyresiden, og Elverum svikter total i markeringen. Midtstopperen får allverdens tid til å lade skudd fra bare 9–10 meter, men avslutningen går rett på keeper.

13.00: Kampen sparkes i gang.