IMPONERTE: Torbjørn Heggem spilte en meget god kamp mot Strømsgodset fredag ettermiddag. Her i forrige treningskamp mot KBK i Fjæra. IMPONERTE: Torbjørn Heggem spilte en meget god kamp mot Strømsgodset fredag ettermiddag. Her i forrige treningskamp mot KBK i Fjæra. Foto: Christine Schefte

Stoppertalentet imponerte Ranheim-sjefen: – Positivt å se at jeg holder nivået

Torbjørn Heggem (20) har imponert Ranheim-trener Svein Maalen i oppkjøringen til ny sesong.

Den lovende midtstopperen Torbjørn Heggem, som nylig ble hentet på lån fra Rosenborg, har fått sjansen i samtlige minutter for Ranheim både mot Kristiansund i forrige uke i fjæra og i fredagens 0–0-kamp mot Strømsgodset i Marbella.

Hovedgrunnen til at han har fått spille begge kampene er at Ivar Furu har slitt med en akillesskade. Samtidig har Heggem grepet muligheten på imponerende vis.

Mot Strømsgodset var 1999-modellen en av banens beste og hadde full kontroll på Strømsgodsets målsnik Mostafa Abdellaoue stort sett hele opgjøret.

– Det var positivt å se at jeg holder nivået og at jeg klarer meg mot så etablerte spisser, sier Heggem til Adresseavisen.

Ranheim-trener Svein Maalen var imponert over det Heggem presterte.

– Heggem framstår solid og viser seg som en god midtstoppertype i vårt type spill. Han er rolig, behersket og god i duellspillet. En spennende type, sier Svein Maalen til Adresseavisen.

– Bærer det med stolthet

Det hersker lite tvil om at etternavnet Heggem står med gullskrift i RBKs historie, etter at Vegard Heggem ble matchvinner mot Milan i åttendelsfinalen i Champions League i 1996.

Torbjørn Heggem forteller at de to er i familie, men at de ikker i nær slekt.

– Vegard er en legende i RBK og det er jo et kult etternavn. Jeg bærer det med stolthet, sier han med et smil.

20-åringen har spilt fast på andrelaget til RBK over flere sesonger, men erkjenner at konkurransen hos de sorte og hvite er knallhard.

– Det er kamphverdagen som er årsaken til at jeg ønsket meg til Ranheim. Akkurat nå er jeg en av tre stoppere her i Ranheim og vil forhåpentligvis alltid være i kamptroppen. I RBK måtte jeg ha kjempet for å bli en del av den, sier Heggem.

Stoppertalentet forteller at han har glidd rett inn i spillergruppa.

– Det er et lag med kun trøndere, og det gjør at det er lett å komme seg inn i en slik gruppe. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, sier Heggem.

– Henter riktige spillere

Det var dog flere som gjorde en god figur mot Strømsgodset. Øyvind Alseth, Erlend Sørhøy og Ivar Sollie Rønning leverte svært solide søknader for førstelleveren kommende sesong.

Alseth er ikke en nysignering, men var stort sett reserve for høyreback Aslak Fonn Witry i fjor, som i løpet av vinteren har tatt overgang til svensk fotball.

Sollie Rønning konkurrerer med Michael Karlsen om den ene spissplassen i Ranheim, mens Erlend Sørhøy kjemper om en plass på kanten.

– Vi viser at vi jobber godt med å hente riktige spillere som passer godt inn i rollene vi har på laget. Det er spillere som er sulten på utvikling og som gang på gang viser at de er gode nok til å ta nivået, sier Maalen.

Dermed tyder mye på at Ranheim er ferdig på overgangsmarkedet, selv om Maalen har en liten bekymring.

– Vi er litt få i det bakre leddet, men samtidig er vi godt fornøyd med den stallen vi har nå, sier treneren.