Joona Toivio (t.h) er tilbake for Molde etter skade. Joona Toivio (t.h) er tilbake for Molde etter skade. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Nå er Toivio endelig tilbake for Molde

Aktuell for kampen mot Kristiansund etter en måned på sidelinja

KRISTIANSUND (Rbnett): Joona Toivio pådro seg en kraftig lårhøne i starten av treningsleiren i Marbella og mistet de fire siste treningskampene før seriestart. Nå er midtstopperen kampklar igjen, for første gang siden møtet med Tromsø på Aker Stadion 28. februar.

– Det var veldig synd at jeg fikk den skaden i Marbella. Det er en stund siden jeg har spilt kamp for Molde nå. Men nå er jeg klar hvis sjefen (Solskjær) vil bruke meg, sier Toivio til Rbnett.

Han dro direkte fra Spania til landslagssamling med Finland.

– Jeg var friskmeldt til kvalifiseringskampen mot Tyrkia sist søndag, men ble ikke tatt ut på laget. Men jeg spilte nitti minutter i privatkampen mot Østerrike tirsdag, og det gikk bra. Jeg har fortsatt litt dødt blod rundt kneet, men jeg er ferdig med skaden, lover Toivio.

Han ser bare positivt på at nettopp den nyopprykkede naboklubben er motstander i første seriekamp.

– Dette blir en artig start på sesongen. Et brennhett derby er den beste måten å starte sesongen på. Vi har spilt treningskamper mot Kristiansund hvert år og har sett dem mye på video den siste tida. Vi vet godt hvilke spillertyper de har og hva slags fotball laget spiller, sier Joona Toivio.

Isak Ssewankambo er usikker etter at han fikk en smell på U21-landslagssamling med Sverige sist uke. Toivio og Stian Gregersen er aktuelle makkere for Ruben Gabrielsen i midtforsvaret mot KBK.