TØFFE DUELLER: Arsenal og Manchester United har hatt mange fysiske oppgjør og tirsdagens kamp var intet unntak. TØFFE DUELLER: Arsenal og Manchester United har hatt mange fysiske oppgjør og tirsdagens kamp var intet unntak.

Keeperne briljerte i storkampen

Det endte målløst mellom Arsenal og Manchester United, til tross for kjempesjanser av blant andre Robin van Persie.

Arsenal 0-0 Manchester United

Både Arsenal og Manchester United hadde mye å revansjere etter helgen. Arsenal gikk på et pinlig 5-1-tap mot Liverpool, mens de regjerende ligamesterne klarte kun 2-2 på hjemmebane mot Fulham. Til slutt ble det et resultat begge lagene kan si seg smått fornøyde med, selv om de trengte de tre poengene.

Det manglet ikke på muligheter i sluttminuttene, men fantastiske redninger av David de Gea og Wojiech Szczesny sørget for at det mirakuløst nok endte målløst.

Kjempesjanse for Van Persie

Arsenal hadde en forferdelig åpning på kampen mot Liverpool i helga og det kunne gått riktig ille i åpningsminuttene mot United også. Robin van Persie snappet opp ballen fra en uoppmerksom Mikel Arteta 20 meter fra Arsenals mål. Dermed hadde nederlenderen åpen vei mot Wojiech Szczesny og god tid til å stille inn siktet, men Arsenal-keeperen leste skuddet, gikk riktig vei og holdt den lave avslutningen i fast grep.

Kampen gynget frem og tilbake, og både Jack Wilshere og Tomas Rosicky var nære ved å score etter skudd som gikk via United-forsvarere. Begge lagene hadde flere halvsjanser som ikke var i nærheten av å treffe mål.

Omgangen utviklet seg etter hvert til en typisk midtbanekrig med få sjanser, men mange tøffe dueller. Dommer Mark Clattenburg la lista høyt og blant andre Wilshere, Kieran Gibbs og Rafael trengte behandling etter dueller i første omgang.

Redning på strek

Andre omgang startet i det samme sporet. Arsenal styrte mesteparten av banespillet, men slet med å spille seg gjennom et kompakt United som satset på langpasninger, uten å lykkes spesielt godt.

Men etter en times spill fikk Arsenal en kjempemulighet på en utoverskrudd corner. Laurent Koscielny viste sin store hodestyrke med en kraftig og velplassert heading fra ti meter, men Antonio Valencia reddet på strek. Like etterpå ropte Arsenal på straffe etter at Nemanja Vidic dyttet Olivier Giroud på femmeteren. Clattenburg vinket spillet videre.

Matchvinnerredninger i begge ender

Arsenal måtte vente et kvarter på sin neste sjanse, som til gjengjeld var like stor. Bacary Sagna slo et godt innlegg mot femmeteren og Giroud var bare centimetere fra å få foten på ballen. Hadde han nådd den, ville det så å si garantert gitt Arsenal-ledelse.

Da skjønte United alvoret og gikk rett i angrep. Rooney og Van Persie kombinerte fint i en kontring og sistnevnte kom til heading i god posisjon. Szczensy vartet opp med en reaksjonsredning og fikk slått ballen i tverrliggeren, før Arsenal-forsvaret fikk klarert returen.

Santi Cazorla og Mesut Özil ville ikke være noe stort dårligere og klikk-klakket seg gjennom United-forsvaret. Cazorla fikk avslutte fra femten meter, men De Gea var lynraskt nede med høyrehånda og reddet skuddet som så vidt hadde gått innenfor stolpen. Cazorla var nære igjen i begynnelsen av overtiden, men De Gea lot seg ikke overliste denne gangen heller.

Dermed endte det 0-0 og Arsenal misbrukte sjansen til å innta tabelltoppen. Manchester United ligger fortsatt på sjuendeplass.