Herlovsen-dobbel da Norge sikret god start på året

Isabell Herlovsen scoret de to første målene da Norges kvinnelandslag innledet året med en komfortabel seier over Skottland i La Manga.

Isabell Herlovsen scoret to mål da Norge innledet landslagsåret i fotball med 3-0-seier over Skottland. Isabell Herlovsen scoret to mål da Norge innledet landslagsåret i fotball med 3-0-seier over Skottland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NORGE - SKOTTLAND 3–0

Herlovsen, som har vendt hjem fra sitt proffår i Kina og blitt Vålerenga-spiller, viste sine avslutteregenskaper med scoringer i det 12. og 29. minutt.

Det var hennes landslagsmål nummer 51 og 52, men de første siden september 2016.

Vis fakta ↓
KAMPFAKTA:

Tidligere Klepp-spiller Maria Thorisdottir nikket innbytter Emilie Haavis hjørnespark i mål til 3-0 i annen omgang. Chelsea-spilleren fastsatte dermed resultatet.

Tidligere Klepp-spiller Maria Thorisdottir scoret for Norge i 3–0-seieren over Skottland. Foto: PETER CZIBORRA / X03812

Vel så gledelig som den gode uttellingen på sjansene var det at Norge holdt nullen. Martin Sjögrens lag hadde spilt ti kamper med baklengsmål siden det skjedde forrige gang, mot Portugal i mars i fjor.

I fjor holdt Norge tett bakover bare to ganger på 16 landskamper, hvorav halvparten ble tapt.

Ingrid Hjelmseth tok seg fredag av alt Skottland greide å sende i vei mot hennes mål, som ikke var all verden. Superveteranen fikk god defensiv hjelp av sine medspillere.

Skåret i gleden over en sterk start på sesongen var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade i slutten av første omgang.

Norge fortsetter samlingen i La Manga med kamp mot Island tirsdag. Lagets store oppgave i år er å sikre billett til neste års VM-sluttspill i Frankrike.

(©NTB)