Omsider kunne kvinnelandslaget juble for scoring igjen. Guro Reiten gratuleres med det første av sine to mål i 4-1-seieren over Nord-Irland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Omsider kunne kvinnelandslaget juble for scoring igjen. Guro Reiten gratuleres med det første av sine to mål i 4-1-seieren over Nord-Irland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norge slo tilbake med storseier etter Hegerberg-bråket

Norges kvinnelandslag i fotball er omsider tilbake på vinnersporet. Nord-Irland ble slått 4-1 i første VM-kvalifiseringskamp.

Guro Reiten (2), Caroline Graham Hansen (straffe) og Lisa-Marie Utland scoret målene i en oppskriftsmessig seier over det svakest rangerte laget i Norges gruppe.

Martin Sjögrens lag var totalt overlegent, men slet igjen med å omsette muligheter i mål. Seieren var Norges første siden april. I de fem kampene siden da hadde laget scoret bare ett mål, og EM-sluttspillet ga null mål og null poeng.

Siden har lagets største stjerne Ada Hegerberg takket for seg, og det var et norsk lag med mye å bevise som gikk på banen.

Stolpe-inn

Norge kjørte over gjestene fra start, men slet tross et massivt press med å overliste 16-årige Lauren Perry i det nordirske målet.

Ungjenta vartet opp med flere gode redninger, men var sjanseløs da eliteseriens toppscorer Guro Reiten fyrte løs med venstre i det 15. minutt. Hun plukket et framspill fra Ingrid Marie Spord, rundet en motspiller og fyrte løs fra 18 meter, i mål via stolpen.

Så ble det ikke flere norske mål før på overtid i første omgang. Da stormet venstreback Kristine Minde inn i feltet og ble felt av Caragh Milligan. Caroline Graham Hansen, som misset straffe i den siste EM-kampen i sommer, knallet denne gang straffesparket i mål via tverrliggeren oppe i krysset.

Utland-treff

Det tredje målet var det flotteste. Lisa-Marie Utland kom til mange sjanser som Ada Hegerbergs erstatter på spissplass, men lyktes for det meste dårlig med avslutningene. I det 52. minutt traff hun derimot vakkert på volley.

Caroline Graham Hansen raidet på høyre, tok seg nesten til dødlinja og slo inn. Ved nærmeste stolpe fluktet Utland ballen i mål.

Da luktet det kulerammesifre, men i stedet låste det seg offensivt for Norge. I nest siste minutt sov Norge i stedet defensivt, og Milligan omsatte Nord-Irlands annen sjanse i kampen i et trøstemål.

Guro Reiten villa ha siste ord, og på overtid raidet hun og skjøt inn 4-1.