Kjetil Rekdal smiler lurt når han snakker om hardkjøret Start-spillerne skal gjennom. Kjetil Rekdal smiler lurt når han snakker om hardkjøret Start-spillerne skal gjennom. Foto: Jacob Buchard

Start skal fokusere på det fysiske: – Det blir ganske røft

Start er tilbake på treningsfeltet etter ferie, og det blir ingen dans på roser.

Sparebanken Sør Arena: Start er tilbake på treningsfeltet etter to uker med fri. Om snaue to uker venter Brann i Bergen, og det skal jobbes hardt inn mot høstens første kamp.

– Det tar litt tid å komme inn i det igjen. Vi starter på et litt lavere nivå nå i starten, og så bygger vi det opp ved å gjøre det litt mer intenst for hver dag som går, sier Kjetil Rekdal etter den andre økten etter ferien.

Start er akkurat ferdig med en økt på rundt to timer på Sparebanken Sør Arena, men Rekdal lover at det blir hardere.

– For å si det slik; i slutten av denne uka, og starten av neste blir det ganske røft, for da er vi midt i oppbygginga, før vi skal bremse inn mot Brann-kampen, sier Rekdal.

– Utenom det fysiske blir ikke treningen annerledes enn før ferien. Vi skal ha fokus på strukturen, både offensivt og defensivt.

– Vi legger opp til en aggressiv spillestil, og da er det viktig at vi har god løpskapasitet. Her har vi mye unge gutter, og de tåler å trene mye, forsikrer Rekdal.

Lowe fortsatt ikke tilbake

På treningen tirsdag manglet det noen spillere. Kasper Skaanes er blitt syk, Espen Børufsen har fått en trøkk i ankelen, Tobias Christensen er fortsatt på landslagsoppdrag, og Lowe er fortsatt i USA.

– Damion skal bli pappa, så han kommer så fort fødselen er overstått. Han trener med et MLS-lag, uten at jeg husker hvilket. Afeez kom hjem fra U20-landskamp like før treningen tirsdag, og Tobias spiller landskamp på torsdag, forklarer Rekdal om Lowe som for tiden trener med New York Red Bull.

Tandberg blir viktig rundt de unge spillerne

Morten Tandberg hadde tirsdag sin første dag på jobb i Start. Den nye assistenttreneren til Rekdal skal i utgangspunktet ikke være med på kampene i helgene denne høsten, men er med som Rekdals nærmeste.

– Tandberg blir naturlig nok min nærmeste, men Priest og Hardarson kommer til å beholde de fleste rollene som de allerede har. Tandberg er her først og fremst for min egen del, slik at jeg får mer tid til hver og enkelt på feltet, forklarer Rekdal, som også kan fortelle at det har vært en plan å få inn Tandberg hele tiden.

– Ja, det har vært i tankene mine hele tiden, og når vi fikk det på plass var jeg veldig happy med det, forteller Rekdal om Tandberg som vil passe godt inn i den unge spillergruppa.

– Han er veldig flink med individ, og så er han flink med unge spillere. Det så man i Vålerenga, og her er det talent i fleng, så da er det bra at vi har nok kapasitet til å følge de opp store deler av døgnet, forklarer Rekdal om sin nye assistent.

Morten Tandberg er på plass på Sør Arena. Foto: Jacob Buchard

Start fristet mer enn Arendal

Morten Tandberg var veldig aktuell for trenervervet i Arendal, men da det ble meldt at han var klar for Arendal, da satt han og forhandlet om kontrakt med Start.

– Jeg var på vei inn i møte med Rekdal og Tor-Kristian da Budstikka ringte meg, og da valgte jeg å ikke svare. Etter møtet sto det at jeg var klar for Arendal, uten at jeg helt forsto hvorfor. Jeg var i samtaler med Arendal, samtidig som jeg var i samtaler med Start, men jeg var aldri klar, sier Tandberg, som også kan forklare hvorfor han valgte Start.

– Det å ta Arendal fra 2.-divisjon til OBOS-ligaen, det får ikke jeg noen stor boost av, for det har jeg gjort før med Bærum. Skulle det være interessant måtte det vært ei Ranheim-greie, å gå hele veien til Eliteserien, og så synes jeg prosjektet her i Start er spennende, med spillergruppa og Kjetil, så da jeg summerte opp var Start det mest interessante, forteller den nye assistenttreneren.

Grunnen til at Tandberg og Rekdal avventet ansettelsen var at alt støyet skulle legge seg.

– Det skjedde så mye her, både med Dempsey ut, og det var snakk om at det var litt mye omveltninger i Start. Så da fant vi ut at det var best å avvente litt, sier Tandberg som forsto lite da det ble meldt at han var klar for Arendal.