STJERNEDUELL: Enten Cristiano Ronaldo eller Zlatan Ibrahimovic må se VM i Brasil som tilskuer neste sommer. STJERNEDUELL: Enten Cristiano Ronaldo eller Zlatan Ibrahimovic må se VM i Brasil som tilskuer neste sommer. Foto: Niklas Larsson, AP

Hvem er best? Her er dommen over Zlatan og Ronaldo

Ekspertene har delt ut karakterer på Ronaldo og Zlatan foran kveldens superduell.

Petter Veland, fotballekspert i Cmore. Foto: Canal+

Fredag kveld spilles den første av to kamper mellom Portugal og Sverige. Det er knyttet mest spenning til superduellen mellom Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic, som mange mener blir helt avgjørende for hvem som får plass i neste sommers VM i Brasil.Ibrahimovic har scoret seks av Sveriges 19 mål i kvalifiseringen, mens Ronaldo har scoret fire av Portugals 20.

TV2 fotballekspert Morten Langli. Foto: Kallestad, Gorm

Begge har dominert for sine klubblag i to av verdens beste ligaer og begge har lenge vært med i diskusjonen om hvem som fortjener å vinne Gullballen.Dessverre går VM i Brasil uten èn av disse verdensstjernene. Hvem vil du helst se i aksjon i sommer?

Adressa.no har utfordret Petter Veland fra Cmore og Morten Langli fra TV 2 til å rangere spillerne fra karakteren 1 til 10 på ti ulike punkter før fredagens omspillskamp i Portugal.

Målteft:

Velands vudering: Ronaldo 9 Zlatan 8

— Cristiano Ronaldo er en mer naturlig målscorer enn Zlatan. Det ser man på det fantastiske målsnittet hans som det bare er én person i verden som holder følge med (Lionel Messi journ. anm).

Langlis vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 10

- De er vanskelige å sammenligne. Begge bøtter inn mål fra alle mulig vinkler og scorer uke inn og uke ut.

Teknikk:

Velands vurdering Ronaldo 8 Zlatan 9

- Zlatan har nok hakket bedre teknikk, spesielt i nærduellene. Det er når Ronaldo kommer i fart at han er bedre.

Langlis vurdering: Ronaldo 9 Zlatan 9

- Ukvalifisert synsing fra min side. Begge er såpass gode på dette punktet. Jeg kan ikke gå inn på en enkelt del og si at den ene er bedre enn den andre.

Fysisk styrke:

Velands vurdering: Ronaldo 9 Zlatan 9

- Begge er kraftpakker. Zlatan er større og sterkere, men hvis man tar med atletisme er det ikke mange som kan slå Ronaldo.

Langlis vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 10

- Begge to er sinnsyke maskiner. Ingenting å trekke i fra her.

Hurtighet:

Velands vurdering: Ronaldo 9 Zlatan 7

- Ronaldo er ganske mye hurtigere. Når han er i toppfart med ball i bena, er det få, om noen, som er raskere enn han.

Langlis vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 6

- Når det gjelder Zlatan går ikke spillet hans ut på å løpe fra motstandere, og dermed er ikke hurtighet en stor del av spillet hans. Zlatan er rask, men på langt nær så rask som Ronaldo. Ronaldo bygger også spillet så mye mer rundt hurtigheten sin.

Hodestyrke:

Velands vurdering: Ronaldo 8 Zlatan 9

- Begge er gode på hodet. Ronaldo har bedre spenst og timing, men Zlatan har fordelen av at han er noen centimeter høyere.

Langlis vurdering: Ronaldo 9 Zlatan 7

- Her mener jeg faktisk Ronaldo er hakket hvassere enn Zlatan. Som en ren avslutter på hodet, er han litt bedre. Ronaldo har en sinnsyk timing og spenst. Zlatan er ekstremt sterk i hodespillet, men mye av spillet hans går på andre deler enn hodespillet.

Arbeidsinnsats:

Velands vurdering: Ronaldo 7 Zlatan 8

- Arbeidsinnsats er ikke det første som slår meg når jeg tenker på noen av dem. Ronaldo har jo frie tøyler i Real Madrid og jobber nesten aldri defensivt, men han følger løp hjemover når han må. Zlatan er jo enda mer offensiv siden han er ren spiss, mens Ronaldo også spiller på kantene og som offensiv midtbanespiller. Jeg setter likevel Zlatan høyere fordi han er god til å forsvare på defensive dødballer.

Langlis vurdering: Ronaldo 7 Zlatan 7

- Like dårlig begge to. Nei, men arbeidsinnsats må defineres. Begge er på banen for hovedsaklig det offensive.

Defensiv styrke:

Velands vurdering: Ronaldo 7 Zlatan 8

- Det her går på mye av det jeg sa i stad.

Langlis vurdering: Ronaldo 7 Zlatan 7

- De er begge gode, om de orker. Det er jo ikke en prioritet hos disse spillerne. Om de vil, så er de gode også her. Om Ronaldo hadde spilt høyreback, så hadde han sikkert blitt en av verdens beste der også.

Spilleforståelse:

Velands vurdering: Ronaldo 8 Zlatan 9

- Her er Zlatan helt i verdenstoppen. Han gjør alltid det motstanderne forventer minst. Han tvinger motstanderne til å forvente det de ikke forventer.

Langlis vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 10

- Begge er sinnsyke. Dukker opp overalt til riktig tid begge to.

Skudd:

Velands vurdering: Ronaldo 9 Zlatan 9

- Zlatan har fått en bedre skuddfot med årene. Han skyter som en hest. Når Ronaldo først treffer, er det ingen som treffer bedre enn ham, men han er også den som skyter desidert mest. Hvis man ser på antall mål per skudd er det ikke veldig bra.

Langlis vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 9

- Begge har gode skuddføtter. Jeg rangerer Ronaldo ett hakk over fordi han har et litt større repertoar, i hvert fall på frispark.

Mentale egenskaper:

Velands vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 10

- De er de beste eksemplene på hvor langt man kommer med psyke og vilje. For eksempel vokste Ronaldo opp i fattige strøk, men har utviklet seg til å bli en av verdens beste spillere.

Langlis vurdering: Ronaldo 10 Zlatan 10

- Uke inn og uke ut leverer de foran flere tusen tilskuere. De sliter ikke mentalt for å si det sånn.

****Totalt Veland:

Ronaldo 84 - Zlatan 86****

****Totalt Langli:

Ronaldo 92 - Zlatan 85****

Hvordan vil du rangere spillerne?