Wembley er pyntet i franske farger før tirsdagens vennskapskamp mellom England og Frankrike. Wembley er pyntet i franske farger før tirsdagens vennskapskamp mellom England og Frankrike. Foto: NTB Scanpix

I kveld synger engelskmennene den franske nasjonalsangen

Det ligger an til en helt spesiell opplevelse når England og Frankrike møtes på Wembley tirsdag kveld.

Kampen spilles bare fire dager etter de grufulle angrepene i Paris der 129 mennesker mistet livet, og som sendte Frankrike ut i unntakstilstand.

En rekke engelske aviser oppfordrer engelskmenn til å vise solidaritet med Frankrike.

De oppfordrer også til å printe ut teksten til den franske nasjonalsangen «Marseillaisen», ta med arket på stadion og synge med da den nasjonalsangen til franskmennene spilles før kampen.

Teksten vil også bli vist på en storskjerm på stadion.

Pyntet

Wembley er etter angrepene blitt pyntet i de franske fargene, og du kan også se det franske mottoet «liberté, égalité, fraternité», frihet, likhet og brorskap, godt synlig på den engelske nasjonalstadion i London.

Den franske landslagssjefen Didier Deschamps sier at laget og spillerne går mot en ganske uvant kveld.

— Vi går på banen for å representere vårt land med enda mer stolthet enn vanlig. Vi vil sørge for at de blå, hvite og røde fargene bæres stolt av spillerne.

Under terrorkvelden var det også flere eksplosjoner i nærheten av Stade de France, der Frankrike og Tyskland spilte vennskapskamp. De tyske spillerne turde ikke å forlate stadion etter at den var ferdigspilt og ble der over natten.

Vaktene er på plass. Foto: NTB Scanpix

Oppgradert sikkerhetSikkerheten foran kampen på Wembley er oppgradert. Allerede fra morgentimene patruljerte vakter rundt stadion.

Englands landslagstrener Roy Hodgson mener at kampen for både England og resten av fotballverden en mulighet til å vise solidaritet med Frankrike.

— Jeg mener at fotballverdenen skal gripe en hver mulighet til å gjøre noe godt. Det her noe som berører en rekke menneskers liv, sier Hodgson.

NB: England-Frankrike sendes på TV 2 Premium og TV 2 Sumo kl. 21 i kveld.