KRITISRTE: John Arne Riise gikk ut med knallhard kritikk av Felxi Magath. KRITISRTE: John Arne Riise gikk ut med knallhard kritikk av Felxi Magath. Foto: NTB scanpix

Fulham-manageren latterliggjorde Riise under pressekonferanse

— Hvorfor spør du ikke spillere med suksess om meg? svarer Felix Magath etter kritikk fra nordmannen.

Fulham-manager Felix Magath er kjent som en knallhard og kontroversiell mann, og blant kritikerne er John Arne Riise. Venstrebacken spilte under Magath de siste månedene av forrige Premier League-sesong og ble ikke noen fan i løpet av den tiden.

Under en av TV 2s Premier League-sendinger denne uka, gjorde han det klart hva han syntes. På spørsmål om han er overrasket over skrekkstarten til Fulham etter nedrykket til Championship, svarte Riise «egentlig ikke». Deretter begrunnet han det:

Fulham-manager Felix Magath. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix

— Magath var fair med meg. Men han kom til klubben uten å vite hvor spillere spilte på banen. Han hadde sin ene måte å gjøre ting på, sa Riise.Han utdypet blant annet med at doble treningsøkter var et dårlig grep fra tyskeren.

Ingen kjærlighet

— Å trene to ganger om dagen flere ganger i uka på det tidspunktet han kom inn er unødvendig, sa Riise blant annet og trakk fram episoder med ekstratrening etter stortap også fra tiden etter at han selv forlot klubben.

— Da straffer du spillere. Og det mener jeg er feil.

— Hele systemet Fulham hadde jobbet etter i mange år ble skylt ned i do, la han videre til om Magaths grep.

Også Brede Hangeland har vært kritisk til gamleklubben etter at han selv måtte forlate Craven Cottage.Kritikken fra Riise har spredd seg til engelske medier, og i dag fikk Felix Magath på sin pressekonferanse spørsmål om uttalelsene. Tilsynelatende er gjengjeldes mangelen på kjærlighet.

For da temaet Riise og hans uttalelser kom på banen trakk Magath på både skuldrene og smilebåndet og lo lett hånlig.

Deretter påpekte han at Fulham — med Riise og Hangeland - lå på tabellbunnen allerede før han selv ankom klubben, at det ikke var slik at Fulham var et topplag som han (Magath) dro ned i Championship. Deretter viste Magath til flere svake norske fotballresultater som er oppnådd uten hans påvirkning.

— Norge kvalifiserer seg aldri for internasjonale mesterskap, jeg skjønner ikke hvorfor, det må være dårlig ledelse, for de har gode spillere, sa Magath - med tungt sarkastisk tonefall.

Du har hørt om Raul?

For å ytterligere avskilte Riise som en person det er verdt å lytte til, drar Magath så fram en av spillerne han trente i Schalke-tiden.

- Hvorfor tar du ikke telefonen din og ringer, tja, for eksempel Raul. Du kjenner til Raul?

— Ikke personlig, nei ... svarer journalisten usikkert.

— Det var en spiller fra Spania. Han var veldig suksessrik. Han har scoret flest mål i Champions League gjennom alle tider. Spør ham om meg. Eller spør Rakitic, han spiller i Barcelona. Hvorfor spør du spillere uten suksess om meg, sa Magath, før han i sannhetens navn la til at han husket Riises suksess i Liverpool-tiden.

Til Felix Magaths skoletime om gode fotballspillere kan vi for øvrig legge til litt om Raul: Han er, som Magath påpeker, en spiller fra Spania som har scoret mange mål i Champions Legaue. Spissen står 102 landskamper for Spania, han har vunnet La Liga seks ganger, Champions League tre ganger, VM for klubblag to ganger - og han ble årets spiller i La Liga fire år på rad, er tidenes toppscorer i Real Madrid og har 71 scoringer i Champions League.

Midtbanespiller Ivan Rakitic er en av sommerens forsterkninger i Barcelona og spilte under Magath i Schalke.

Felix Magath har selv trent Hamburg, Nürnberg, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, Stuttgart, Bayern München, Wolfsburg og Schalke. Fulham er hans første trenerjobb utenfor Tyskland.