Hangeland.jpg Hangeland.jpg

Hangeland slakter Fulham-manager

— Han gjorde det vanskeligere for oss å redde plassen i Premier League, sier landslagakapteinen om Felix Magath.

Brede Hangeland la ikke skjul på at han var fryktelig skuffet da han tidligere i sommer fikk beskjed om at han ikke får fortsette i Fulham. Nå har 32-åringen i et intervju med Sky Sport hamret løs mot manager Felix Magath.

Tyske Magath ble den tredje manageren i Fulham sist sesong, etter å ha erstattet René Meulensteen. Men Magath klarte ikke å holde klubben oppe i Premier League.

– Vanskelig å jobbe med

– For å være ærlig så synes jeg at Felix Magath var vanskelig å jobbe med. Han hadde et rykte på seg for å være en veldig krevende manager, og det stemmer. Hovedverktøyet hans er å utfordre spillerne mentalt og fysisk, og å prøve å få resultater ut av det.. Spørsmålet er om det er riktig verktøy i engelsk fotball. Spør du meg så svarer jeg nei. Jeg mener at han gjorde ting verre for oss, og gjorde det vanskeligere for oss å redde plassen , er Hangelands nådeløse kritikk av sin gamle sjef.

Sky Sports programleder fulgte så opp med å spørre Hangeland om nordmannen tror Magath er riktig mann for å føre Fulham tilbake til Premier League.– Jeg håper jeg tar feil, for jeg elsker klubben. Men nei, jeg tror ikke han er riktig mann. Jeg tror ting kommer til å bli verre før de blir bedre. Jeg tror at det som skjer på toppen i klubben nå er veldig langt unna det Fulham jeg og fansen kjenner, slår Hangeland fast.

– En trist historie

Hangeland har tidligere fortalt hvor skuffet han var over beskjeden om at han var ferdig i klubben. I intervjuet gjentok han at han fikk en e-post med beskjed om at kontrakten hans var revet i to. Hangeland fortalte også mer om hvordan han opplevde situasjonen.

– Det er en veldig trist historie for meg. Etter nedrykket spurte manageren min om jeg ville være med klubben ned i Championship. Jeg svarte helt ærlig at klubben hadde vært på vei nedover lenge, og at jeg måtte vite at den ønsket seg i riktig retning. Så lot vi det ligge der, innledet han.

Så fikk han plutselig beskjed om at klubben ikke ønsket å beholde ham.

– To uker senere ringte de agenten min og fortalte at de ønsket å ut en pressemelding om at jeg ikke lenger var en del av Fulham. Jeg sa at det var ikke noe jeg ville, så det kunne jeg ikke være med på. Dagen etter fikk jeg så en e-post med beskjed om at de kansellerte kontrakten min. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg tenker på det. Etter mer enn seks år i klubben følte jeg at det var en brutal måte å gjøre det på, legger midtstopperen til.Hangeland har ennå ikke funnet seg en ny klubb. Både nyopprykkede QPR og Ole Gunnar Solskjærs Cardiff har vært ryktet som potensielle arbeidsgivere. Samtidig har agent Rune Hauge avvist at en overgang til gamleklubben FC København er aktuelt.