Thor Steinar Sandvik har havnet i skuddlinjen etter at Aftenbladet serverte nyheten om at Bjarne Berntsen er ferdig i Viking etter sesongen. Thor Steinar Sandvik har havnet i skuddlinjen etter at Aftenbladet serverte nyheten om at Bjarne Berntsen er ferdig i Viking etter sesongen. Foto: Stig Nilssen

Vikings styreleder: – Jeg trekker meg ikke

Thor Steinar Sandvik beskriver de siste dagene som «helt jævlige». Men han har ingen planer om å tre til side.

Det har stormet rundt Viking og spesielt styret og styreleder Thor Steinar Sandvik i Viking Fotball AS etter at Aftenbladet torsdag fortalte at Bjarne Berntsen er ferdig i klubben etter sesongen.

Sandvik beskriver de siste dagene slik:

– De har vært helt jævlige, mer er det ikke å si om det.

– Men søndagen var bedre enn lørdagen, innimellom har jeg fått mye god støtte. Også dagen i dag har startet godt med mange gode meldinger. Det er godt å kjenne på det, sier Sandvik til Aftenbladet.

Bjarne Berntsen avbildet i en av losjene på SR-Bank Arena i samtale med Aftenbladet torsdag, like etter at det ble kjent at han er ferdig i Viking etter sesongen. Foto: Kristian Jacobsen

Vil rydde opp

Han har stått i spissen for det som har blitt svært dårlig mottatt av Viking-fansen, nemlig å løse Berntsen fra oppgavene i klubben.

Trykket og presset er stort, men Sandvik fastholder at han ikke vil tre til side.

– Jeg trekker meg ikke, jeg har ikke vurdert det. Jeg har fått skylden for å rote, nå må jeg ta ansvar for å rydde og fortsetter i jobben, bekrefter han.

– Hvordan skal du og styret rydde opp?

– Det er noe vi holder for oss selv. Vi skal gjøre de rette tingene, det er nok nå.

Han samlet styret i Viking Fotball AS i går søndag.

– Vi hadde et styremøte søndag der vi snakket ut om hvordan vi har opplevd de siste dagene. Vi har lagt en plan for den nærmeste uken. Den begynte vi på i dag og jobber videre med. Det er en oppfølgingsplan der vi jobber ut fra slikt ting er nå.

Vis fakta ↓
Styret i Viking Fotball AS

Fikk melding fra supporterne

– Er en del av denne planen å kontakte Bjarne Berntsen?

– Det vil jeg ikke kommentere, det forstår du sikkert.

– Er det noe i denne nye planen som har kommet i stand som følge av det som har skjedd siden torsdag?

– Det er en strategi ut fra slik ting har blitt.

Lørdag markerte Viking-supporterne inne på SR-Bank Arena sin tydelige misnøye med Sandvik og måten han har håndtert Berntsens exit på.

– Den aksjonen føyer seg inn i rekken av slik jeg opplevde torsdagen, fredagen og lørdagen, så det var ikke noe nytt der. Men jeg fikk en kjekk melding fra Vikinghordene søndag kveld. De beklaget den framstillingen på stadion lørdag. Den synes jeg var veldig kjekk å få, sier Sandvik.

På banen svarte spillerne opp med å slå Start 4–1 - en kamp de vant for Berntsen.

  • HØR BERNTSEN OG SANDVIK I STUDIO A: