Anders Mol og Christian Sørum vant majorturneringen i Wien søndag kveld. Anders Mol og Christian Sørum vant majorturneringen i Wien søndag kveld. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

Ny triumf for Norges superduo: – De er verdens beste

Sandvolleyparet markerte seg internasjonalt igjen.

Mol/Sørum vant ny majorturnering i sandvolleyball med sin 19. strake seier

Sandvolleyballduoen Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) er i storform om dagen. Søndag vant de majorturneringen i Wien.

– Med tre turneringsseire på rad kan vi trygt kalle Mol-Sørum for øyeblikket verdens beste sandvolleyball lag, skriver Iver Horrem i en pressemelding. Han tidligere sandvolleyspiller og markedssjef i forbundet.

Mol og Sørum vartet opp med sin 19. strake seier da de slo den polske duoen Michal Bryl og Grezegorz Fijalek i strake sett i finalen i Wien.

De norske europamesterne brukte kun 17 minutter på å overlegent vinne første sett 21–12.

Det andre settet ble av det jevnere slaget, og lagene fulgte hverandre tett, men Mol og Sørum var det førende laget. Mot slutten stakk duoen så vidt ifra og sikret settet med 21–17.

Dermed ble det norsk jubel i den østerrikske hovedstaden. Seieren er duoens tredje strake finaleseier etter triumfen i majorturneringen i Gstaad og i EM tidligere i sommer.

Stormfull oppladning

Oppladningen til søndagens semifinale mot nederlandske Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen var langt fra optimal for lagene. Et forrykende uvær gjorde at stadion måtte evakueres og kampen måtte utsettes med nesten én time.

Da kampen først kom i gang, var de norske europamesterne som trakk det lengste strået. Duoen vant begge settene med sifrene 21–18.

Det var Mol og Sørums første seier mot nederlenderne etter å ha tapt de fire forrige oppgjørene.

Storform

De siste ukene har den formsterke duoen satt norsk sandvolleyball på hodet. For to uker siden gikk de hele veien og vant Norges første EM-gull siden 1997. Uken før tok de den første norske triumfen på verdenstouren på 20 år med finaleseier i majorturneringen i sveitsiske Gstaad.

Søndagens seier gir duoen rundt 2,5 millioner kroner i premiepenger.