Stefan Johansen er klar for ferie med tidligere lagkamerat Virgil van Dijk (til venstre), men først venter landskamper mot Island og Panama. Stefan Johansen er klar for ferie med tidligere lagkamerat Virgil van Dijk (til venstre), men først venter landskamper mot Island og Panama. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Norges landslagskaptein på ferie med Liverpool-stjerne

Stefan Johansen er klar for Premier League. – Det er en drøm som blir virkelig, sier Fulham-proffen.

Han har spilt fast for London-laget. Nå venter store klubber som Manchester United, Chelsea, ligamester Manchester City og favorittlaget Liverpool.

– Jeg gleder meg til å spille store kamper nesten hver eneste helg. Som en liten Liverpool-supporter blir det spesielt å komme til Anfield. Det blir et høydepunkt, sier Johansen til NTB.

– Premier League var en av hovedmålsettingene da jeg kom til Fulham. Klubben sa da også at opprykk var ambisjonen.

Fulham sikret PL-spill med 1-0-seier mot Aston Villa i opprykksfinalen sist helg. Samme dag var Johansens gode venn Virgil van Dijk i aksjon for Liverpool i Champions League-finalen.

– Jeg pratet med Virgil etter Champions League-finalen. Vi skal på ferie sammen rett etter denne landslagssamlingen (Island og Panama).

Virgil van Dijk imponerer i Liverpool. Nå skal Nederland-stopperen på ferie med Stefan Johansen. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix

Til Dubai

Duoen fant virkelig tonen da de var sammen i Celtic. Vennskapet har de beholdt. Og nå møtes de snart på hver sin banehalvdel i en av verdens beste ligaer. Van Dijk ble i januar tidenes dyreste forsvarsspiller.

Nederlenderen har imponert i Liverpool-drakten, selv om CL-finalen endte med tap.

– Det blir den vanlige reiseruta. Vi drar til Dubai, deretter et par andre kule steder. Vi skal reise litt rundt med familiene våre, sier Johansen om sommerferien med Liverpool-stjernen.

EM-jakt

Neste sesong møtes de to på det øverste nivået i England. Landslagssjef Lars Lagerbäck tror ikke man får se drastiske endringer i utviklingen til midtbaneveteranen Johansen.

– Han har vært med såpass lenge, så vi kommer nok ikke til å se noen dramatisk utvikling, men fremfor alt er det positivt at de spiller litt færre kamper. Samtidig er det alltid bra å spille med høyere tempo og mot bedre motstand, sa svensken onsdag.

Midtbanespilleren måtte ut med skade i lørdagens opprykkskamp på Wembley, men har friskmeldt seg selv til møtene med Island (b) og Panama (h)

– Ingen fare. Jeg er klar igjen. Nå starter veien mot EM 2020. Der har vi tenkt å være med. Det må bli slutt på at vi er hjemme under sluttspill, sier Johansen.

Sist Norge var med i et sluttspill på A-nivå på herresiden var under EM i 2000.