Sandefjords tredjedrakt. Vil den bli brukt i mer enn én kamp i årets eliteserie? Sandefjords tredjedrakt. Vil den bli brukt i mer enn én kamp i årets eliteserie? Foto: Macron Norge

Sandefjords kamuflasjedrakt er ikke den største skandalen

Sandefjord satser friskt på draktfronten før returen til eliteserien. Litt for friskt for min smak.

Snakkisen er selvfølgelig tredjedrakten med kamuflasjemønster – den kommer jeg tilbake til.

Sandefjord går bort fra ensfarget blå førstedrakt. TRYKK PÅ BILDET FOR Å FORSTØRRE Foto: Macron Norge

For meg er det verste at Sandefjord nå plutselig skal spille i røde og blå førstedrakter. I sin korte historie (klubben spilte sine første kamper i 1999) har Sandefjord Fotball alltid spilt med blå drakter, den tradisjonen blir altså brutt nå. De første reaksjonene på Facebook er negative, og jeg håper at supporterkulturen i Sandefjord er såpass til stede at denne historieløsheten fra Macron blir forhindret fra å vare mer enn én sesong.Det virker heldigvis som det kan bli med 2015 for denne drakten.

– Vi er tilbake i Tippeligaen og vil markere det ved å se litt annerledes ut. Derfor har vi tatt ut klubblogoen og «lagt den» i hele drakta. Dette er 2015-drakta, men i 2016 kan det godt være at vi er tilbake i helblått, sier markedsansvarlig i Sandefjord Fotball, Frank Lidahl, til Sandefjords Blad .

Argumentet for å ha halvparten rødt og halvparten blått på drakten, er at det er slik på klubbens logo. Men da spør jeg: Bør da Viking skifte sin førstedrakt til rødoransje fordi logoen deres er denne fargen?

Andredrakten er helhvit. TRYKK PÅ BILDET FOR Å FORSTØRRE Foto: Macron Norge

Sånn, da har jeg sagt min mening om førstedrakten. Andredrakten er helhvitt og helt OK, mens tredjedrakten er den som har fått mest oppmerksomhet, kamuflasjemønstret som den er.Her tar Sandefjord en Napoli, men mitt spørsmål blir i hvilken kamp den er nødvendig å bruke? Er dette bare en kul drakt som supporterne skal kjøpe, mer enn en drakt som er beregnet for bruk i kamp?

Når jeg ser på listen over lagene i årets eliteserie, er det vel kun mot Tromsø på Alfheim at kamo-drakten blir nødvendig å bruke. Og hvor mange Sandefjord-supportere tar turen til den kampen?

Klubben opplyser for øvrig at tredjedrakten er ment å brukes i treningskampene før sesongstart, og "en eller to seriekamper.

Sandefjord og Macron skal ha for forsøket, men her bommes det litt.

LES OGSÅ: