Thor Steinar Sandvik forteller et samlet pressekorps at han er ferdig som styreleder i Viking Fotball AS. Thor Steinar Sandvik forteller et samlet pressekorps at han er ferdig som styreleder i Viking Fotball AS. Foto: Anders Minge

Vikings styreleder trekker seg

Styreleder i Viking Fotball AS, Thor Steinar Sandvik, trekker seg etter massivt press.

SR-Bank Arena: Det har vært et voldsomt trykk mot Viking og Sandvik etter at det torsdag i forrige uke ble kjent at hovedtrener Bjarne Berntsen er ferdig i klubben etter inneværende sesong.

Da klubben hasteinnkalte til pressekonferanse tirsdag ettermiddag, bekreftet Sandvik at han nå trekker seg som styreleder i Viking Fotball AS. Da hadde det foregått hektisk møtevirksomhet på SR-Bank Arena gjennom hele dagen.

– Det har vært jævlig tøft de siste dagene. Det har gått ut over mye, også mine nærmeste. Det har vært noe nytt hver morgen. Jeg har fått støtte og håpet på at det skulle avta, men det har bare eskalert, sier Sandvik.

Den avtroppende styrelederen har tidligere sagt at han har mottatt både trusler og sjikanerende meldinger etter at Berntsen-exiten ble kjent, og Sandvik innrømmer at dette også påvirket at han nå går av.

– Det hadde vært løgn om jeg hadde sagt noe annet, sier han til Aftenbladet.

– Det beste for Viking

Det var en preget Sandvik som møtte pressen. Med blanke øyne begrunnet han valget om å trekke seg:

– Det er det beste for Viking at jeg trekker meg som styreleder, nå må klubben få fred. De må begynne å jobbe med det de skal jobbe med.

Etter kunngjøringen manet Sandvik til ro rundt klubben.

– Støtt opp om veien videre. Ikke pirk, ikke plukk, ikke gjør så mye ut av det. Det er mye godt som skal spire og gro her, sa han.

Sandvik på vei til presseseansen tirsdag. Foto: Carina Johansen

Sandvik overtok for Stig H. Christiansen som styreleder i Viking Fotball AS tidligere i år, men gir seg altså etter kun noen måneder i vervet.

– Jeg hadde tenkt å sitte lenger, men det var kjærligheten til Viking som ble avgjørende, sier Sandvik.

Sandvik er byggmester og daglig leder og eier av TS Byggtjenester AS, og fjerde største aksjonær i Viking Fotball AS.

– Jeg skal fortsette som sponsor og jeg skal fortsette å gå på stadion, for jeg elsker klubben, sier han.

Sandvik sammen med Kjartan Salvesen i Viking. Foto: Carina Johansen

Harnisk

Beskjeden om Berntsens avgang kom som et sjokk på omgivelsene, og flere av klubbens aksjonærer reagerte på at de ikke ble kontaktet i forkant av AS-styrets beslutning.

Viking-supporterne har også vært i harnisk etter at nyheten sprakk, noe de ettertrykkelig ga uttrykk for i lørdagens kamp mot Start.

Der kom Felt O, som er en blanding av Vikinghordene og flere alternative grupperinger, med en klar beskjed om at de ønsket at styrelederen skulle gå av. Tirsdag ble de altså hørt.

Felt O holdt opp flytteesker med «Sandvik» skrevet på under kampen mot Start. Foto: Fredrik Refvem

Sandvik forteller at han fra dag én som styreleder kun har ønsket Vikings beste, og at det er derfor han nå trer til side.

– Jeg har vært med som sponsor i Viking i 25 år - og som eier noen færre år. Klubben har alltid betydd mye for meg. Det vært utrolig spennende å se Viking fra innsiden, sier han om tiden som styreleder.

Det har stormet rundt Thor Steinar Sandvik de siste dagene. Foto: Pål Christensen
Vis fakta ↓
Dette har skjedd i saken:

Regelbrudd

Mandag kveld publiserte Aftenbladet en artikkel som forklarer hvordan Viking har brutt idrettens eget regelverk i saken med hovedtrener Bjarne Berntsen.

Årsaken er at det var Vikings AS-styre, og ikke Viking Fotballklubb, som gjennomførte forhandlingene med Berntsen.

Vikings FK-styreleder Rune Bertelsen erkjenner at de har gjort feil.

– Da forhandlingene mellom AS-styreleder og Bjarne Berntsen utviklet seg til å bli en diskusjon om ansettelsesforhold etter 2021-sesongen, burde vi som arbeidsgiver grepet inn og overtatt forhandlingene. Vi må ta konsekvensene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Vikings beste må komme først, sa FK-styreleder Rune Bertelsen til Aftenbladet tidligere tirsdag.

NFF har også varslet at de vil se på hvordan Viking har behandlet denne saken.