Runar Espejord i aksjon for TIL mot Sogndal. Noen minutter senere ble han skadet og måtte gå av. Runar Espejord i aksjon for TIL mot Sogndal. Noen minutter senere ble han skadet og måtte gå av. Foto: Christian Blom

Fire TIL-snakkiser etter toppoppgjøret: «All grunn til å være bekymret for Espejord»

Vi gir deg fire av temaene etter Sogndal-TIL.

Sogndal-TIL 1–1

1) Gamblet på spissmagi - fikk svar

De siste dagene var det usikkerhet til hvorvidt Runar Espejord skulle starte mot Sogndal. En slitasje i låret gjorde at trenerteamet ventet lenge med å ta ut laget.

Men til slutt valgte de å bruke Espejord sammen med Fitim Azemi, som heller ikke hadde startet på noen kamper. Dermed fikk vi se duoen Azemi/Espejord fra start for første gang siden nedrykkskampen mot Stabæk i desember 2019.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet under:

Sjansemessig var det ingen suksess i starten. Spillet uteble, og det så mer krigeraktig ut, som det ofte blir i Sogndal. Men så - på TILs første sjanse - endret alt seg.

I det 31. minutt slo Lars Sætra en utsidepasning med høyrefoten (!) fra egen halvdel som endte opp foran Fitim Azemi som løp inn i 16-meteren. Han fintet bort forsvarsspilleren på elegant vis og satt ballen kontrollert i bortre kryss.

Kommentatoren på Eurosport sammenlignet det med Tore Andre Flos mål mot Brasil. Vi kan vel ikke si oss uenige.

2) Espejord-skaden

Vi kan med rette være bekymret for Runar Espejord. I skrivende stund vet vi ikke hvor alvorlig lårskaden hans er. Gikk han av tidsnok? Burde han i det hele tatt startet? Spørsmålene er på sin plass.

Reaksjonene på sosiale medier etter at han sakte gikk av banen etter 34 minutter med god hjelp av fysioterapeut Tom Erik Richardsen er uansett ikke til å ta feil av.

Med hans skadehistorikk er mange skeptiske til Espejords framtid på fotballbanen. Fire mål på de første to kampene mot Ull/Kisa og Åsane blendet mange.

Men å se Espejord skadet på nytt virker som en realitetsorientering - og noe vi har sett for mange ganger før. For hans egen og alle andres del får vi håpe det ikke er alvorlig.

Og han var ikke alene om å bli skadet. På overtid ble både Steffen Skogvang Pedersen og Jostein Gundersen fikk seg smeller på overtid, noe som gjorde at TIL måtte spille nesten 100 minutter for å sikre seg ett poeng.

3) Tromsøværingen Tomas hindret TIL fra å ta full pott

Tomas Kristoffersen er blant spillerne med flest målgivende pasninger i divisjonen. Før kampen mot Tromsø hadde han sju stykker. Og med under 10 minutter igjen - på stillingen 1–0 til TIL - slo han frisparket som førte til utligning for Sogndal.

Tidligere TUIL-profil Kristoffersen har ved flere anledninger vært aktuell for TIL, uten at det har blitt noe mer. I stedet har han havnet i Sogndal, der han er blitt en av de spillerne som er involvert i flest mål.

4) Effektive «Gutan» tok viktig poeng

Sju mål på elleve sjanser mot Ull/Kisa, fem mål på ni sjanser mot Åsane og ett mål på to sjanser mot Sogndal.

TIL er ekstremt effektive, og tar sjansene når de kommer. Det kom godt med mot Sogndal, selv om Eric Kitolano hadde en gigantmulighet da han på 1–0 skjøt i tverrliggeren og ut.

Tabellmessig var heller uavgjort ingen krise. Med seier kunne TIL så godt som sagt farvel til resten av lagene, men de er fortsatt fem poeng foran Sogndal. Og når også Ranheim tapte mot Ull/Kisa og dermed står med 37 poeng begynner avstanden å bli betryggende.

Lillestrøm på sin side vinner og vinner. Nå står de med 38 poeng, og en kamp mindre spilt enn «Gutan».

10 kamper gjenstår, men TIL ligger meget godt an.