FERDIG I FULHAM: Landslagskaptein Brede Hangeland. FERDIG I FULHAM: Landslagskaptein Brede Hangeland.

- Kan få trøbbel med å finne en god klubb

Landslagskapteinen løst fra kontrakten med den engelske klubben.

Fulham kunngjorde tirsdag at Norges landslagskaptein Brede Hangeland er løst fra sin kontrakt med klubben.

Klubben bekreftet dette på sin offisielle Twitter-konto.

— Jeg er litt overrasket. Samtidig er Fulham i en situasjon der de må se på løsninger etter nedrykket. Hangeland er jo en høyt gasjert spiller, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til fvn.no.

Fotballeksperten har fulgt Fulham og Hangeland tett i en årrekke.

— Han er i en ny situasjon nå, hvor han kan få trøbbel med å finne seg en god klubb. Men jeg håper ikke det blir et problem for landslaget. Han har fortsatt et enormt godt rykte i Premier League, så det kan godt hende han fortsetter der, sier Alsaker.

272 kamper i Fulham

På tross av at Hangeland er regnet som en viktig spiller for Fulham, trenger klubben å kutte kostnader etter nedrykket fra Premier League i vår. Sånn sett er det ikke overraskende at en godt betalt 32-åring forsvinner ut dørene på Craven Cottage.

Hangeland har vært del av Fulhams A-stall siden januar 2008, da daværende manager Roy Hodgson hentet ham fra FC København. Før dette spilte han i Viking. Hangeland spilte 272 kamper for London-laget.

— Klubben vil takke Brede for hans seks og et halvt års tjeneste og ønsker ham all lykke i fremtiden, skriver klubben på deres hjemmeside.

- Ledd i en storrengjøring

Lars Tjærnås, ekspert i C More og for 100% Sport, forventet ikke Hangelands Fulham-exit.

— Ja, jeg er overrasket, fordi han har vært en leder og kaptein i klubben. Men jeg tolker det som et ledd i en storrengjøring etter nedrykket, og et forsøk på å starte på nytt. Han har et godt navn og har gjort kloke klubbvalg i hele karrieren, så jeg er overbevist om at han fortsetter på et høyt nivå. Men tviler på at det blir i Premier League, jeg tror mer på noe alà FC København, Belgia eller Nederland, sier Tjærnås.

For TV 2-kommentator Kasper Wikestad kom det mindre som en overraskelse.

— Jeg er ikke overrasket. Fulham har et veldig godt akademi med spillere på vei opp. Samtidig har de litt aldrende lag, og nå som de rykket ned, benytter de vel muligheten til å starte litt på nytt. Hangeland har hatt en litt nedadgående kurve. I tillegg slet han litt med skader forrige sesong, noe han ikke har gjort før, sier han.

Han tror mange dører fortsatt står åpne for Hangeland.

— Jeg tror han har mange muligheter. Han har et godt navn og flere år i seg. Han kan nok ikke velge og vrake i Premier League-klubber, og må være villig til å flytte til en litt mindre glamorøs plass enn London. Jeg tror Italia kunne passet ham bra nå. Der er det litt mindre tempo og intensitet, sier Wikestad.

- Tung sesong

Under den nylig avsluttede landslagssamlingen snakket Hangeland om den tunge nedrykkssesongen.

— Det er fortsatt trist. Jeg har vært i klubben i lang tid, og vi hadde et håp om å unngå et nedrykk. Men i motsetning til tidligere år, klarte vi ikke det denne gangen, sa Hangeland.

Videre fortalte han:— Jeg har fortsatt ett år igjen og må forholde meg til det. Selv om jeg hadde håpet at det året skulle være i Premier League, så er situasjonen som den er. Vi har ikke vært gode nok, hverken på eller utenfor banen. På mange måter fortjente vi å rykke ned, og nå må vi prøve å komme oss opp igjen.

— Det har vært en tung sesong også for meg personlig. Det var den første sesongen på veldig lenge der jeg har slitt med skadeproblemer. Første halvdel ble ødelagt av skadetrøbbel, og deretter var jeg kanskje for tidlig tilbake i aksjon etter en operasjon. Nå går det heldigvis bedre, og jeg kjenner at kroppen fungerer. Det er deilig.