Felix Magath ble aldri noen suksess i Fulham og treningsmetodene hans ble møtt med skepsis i Fulham-garderoben. Felix Magath ble aldri noen suksess i Fulham og treningsmetodene hans ble møtt med skepsis i Fulham-garderoben. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/ NTB scanpix

Hangelands tidligere sjef angriper treningskulturen i England

Felix Magath langer ut mot late, engelske fotballspillere.

— Engelske spillere synes det er vanskelig å trene to ganger om dagen, en dag i uken. For meg er det som en vits å høre at spillere ikke kan trene to ganger om dagen, sier den tyske eks-manageren til Fulham ifølge The Guardian.

Jernmannen

Magath er kjent for en mann som styrer sine klubber med jerndisiplin. Han krevde at spillerne skulle trene hardt og at de lydig underkastet seg hans ledelse. Tyskeren som hadde erfaring fra åtte tyske Bundesliga-klubber som manager, kom i konflikt med spillerne. Magath har likevel ingen problemer med å forsvare sitt treningsregime.

— I bunn og grunn har tysk fotball vært en suksess i 50 år. Engelskmenn har ikke hatt suksess på 50 år. Her i Tyskland, på grunn av våre holdninger, er vi bedre i stand til å lykkes i lagidretter som fotball, sier Magath.

Fikk sparken

Den tyske manageren tok over Fulham i februar 2014 etter at René Meulensteen hadde fått fyken. Hans treningsmetoder ble ikke møtt med bare jubel i Fulham-garderoben og han kunne ikke forhindre at klubben rykket ned. Sesongen i Championship begynte ikke bra. De tapte de fire første kampene og 18. september hadde også Magath fått sparken.