Utviste Jose Mourinho var tilskuer til at Lionel Messi scoret to ganger og nærmest avgjorde semifinalen i første kamp i Madrid. Utviste Jose Mourinho var tilskuer til at Lionel Messi scoret to ganger og nærmest avgjorde semifinalen i første kamp i Madrid. Foto: SERGIO PEREZ

Messi-magi senket røde Mourinho

<p>Real Madrid — Barcelona 0-2: Real Madrid avsluttet kampen med ti mann – og Mourinho på tribunen.</p>

Utviste Jose Mourinho var tilskuer til at Lionel Messi scoret to ganger og nærmest avgjorde semifinalen i første kamp i Madrid. Foto: SUSANA VERA
Barcelona's player Lionel Messi celebrates his goal against Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas during their Champions League semi-final first leg soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 27, 2011. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: SERGIO PEREZ

Real Madrid mot Barcelona skulle være gigantenes møte, et oppgjør mellom verdens kanskje to beste klubblag – men det spørs om spansk fotball fikk så veldig mange flere venner etter duellen på Santiago Bernabeu onsdag kveld. Til tross for Messis to superscoringer.

Les også:

For den nøytrale tilskuer var det en traurig kamp der flertallet av de sportslige prestasjonene som ble levert – med unntak av Messis magi - dessverre kom i skyggen av filming, dramatiske spillere som flokket seg rundt dommeren for den minste lille ting, et rødt kort i pausen, et nytt rødt kort for stempling - og en José Mourinho som ble sendt på tribunen for å håne mannen med fløyten.

– Et nytt mirakel med ti mann på banen var ikke mulig. Jeg tror vi er ute. Vi reiser til Camp Nou med alt og for å gjøre et resultat, men jeg kan ikke se at vi går videre , sier en sint Mourinho etter kampen.

(Artikkelen fortsetter)

Barcelona-kaptein Carles Puyol (t.h) vet at Lionel Messis to scoringer bør holde til avansement og en finale på Wembley. (Foto: Scanpix)

Ampert og bittert

For etter en førsteomgang der Real Madrid åpenbart hadde bestemt seg for ikke å slippe inn mål, gikk lagene til pause til amper stemning.

Barcelona hadde fått det de ville ha ut av omgangen, og de kunne ha ledet etter store sjanser fra Xavi og Villa. Dani Alves og Arbeloa fikk hvert sitt gule kort like før hvilen, og de siste fem minuttene av førsteomgang ble preget av frustrasjon. Dommer Wolfgang Stark må ta sin del av skylden for det – han burde tatt opp gule kort lenge før det kokte over i Madrid.

For da lagene gikk mot garderobene sine barket nærmere 20 spillere, ledere og vakter i hop. Direkte håndgemeng ble det aldri, men da andre omgang startet var Barcelonas reservekeeper Pinto utvist. Og det skulle bli flere røde denne kvelden.

(Artikkelen fortsetter)

Barcelonas reservekeeper Pinto ble utvist i pausen for bråket som oppstod på vei inn i garderoben. (Foto: Scanpix)

Sarkastisk Mourinho

Real presset høyere etter pause, og en god Emanuel Adebayor jobbet hardt på topp for de helhvite. Ronaldo var nær å gi Real Madrid ledelsen, men en halvtime før slutt var det igjen tid for drama.

Først fikk Sergio Ramos et gult kort som gjør at han må stå over returmøtet. Nye krangler med dommeren førte til intens piping fra tribunen, og så stemplet Pepe Dani Alves i leggen. Taklingen var stygg, gult kort kunne kanskje holdt, men Wolfgang Stark snakket med sin linjemann – og dro opp direkte rødt.

Santiago Bernabeu holdt på å rase sammen av reaksjonene, og José Mourinho ledet an i hylekoret. Først tok han til seg Barcelona-kaptein Puyol, og forsøkte å få sympati av ham. Da det ikke gikk tok ”The Special One” en spesial, og med sarkasme og ironi mimet han til dommeren: ”Well done, well done”. Med tommelen opp, og det sedvanlig blunkende øyet ble Mourinho sendt på tribunen.

Verdens beste avgjorde

Real-treneren som har snakket høyt og mye om alle de røde kortene Real Madrid får mot Barcelona måtte nok en gang fullføre kampen med 10 spillere, og til tross for aktiv lappeskriving skjedde det som måtte skje.

Da et kvarter gjenstod satte Lionel Messi inn sin 51. scoring for året, hans 10. Champions League-mål på 11 kamper i år. Afellay rykket forbi Marceloa på Barcelonas høyrekant, og slo inn knallhardt.

Avslutningen til Messi gikk mellom bena til Casillas. Tre minutter før slutt tok han en Maradona, og dro fra fire mann, før han plasserte ballen iskaldt i hjørnet. Dermed viser fasiten ufattelige 52 mål totalt – og debatten om hvem som er verdens beste spiller er dermed over.