Caroline Graham Hansen gratulerer Lisa-Marie Karlseng Utland med 3–0-scoringen i Slovakia. De to var Norges beste spillere i firemålsseieren. Caroline Graham Hansen gratulerer Lisa-Marie Karlseng Utland med 3–0-scoringen i Slovakia. De to var Norges beste spillere i firemålsseieren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Norge utklasset Slovakia. Nå er VM bare én seier unna.

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret hat trick i firemålsseieren. Tirsdag venter Nederland i Oslo i en ren gruppefinale.

Slovakia-Norge 0–4

Da Lisa-Marie Karlseng Utland trillet ballen i et åpent, slovakisk mål etter ti minutter, samlet det norske laget seg i en jublende klynge.

Gleden var kanskje også blandet med en dose lettelse. Ikke fordi det begynte å haste med å avgjøre kampen, men fordi europamestrene fra Nederland like før sommeren måtte spille 92 minutter før de klarte å avgjøre mot slovakene.

12 minutter senere gjorde Guro Reitens venstreben det det har gjort utallige ganger det siste året. Slovakenes målvakt var sjanseløs da ballen føk mellom henne og stolpen. Ikke lenge etter var kampen definitivt avgjort.

Caroline Graham Hansens hjørnespark var bra, Utlands heading enda bedre.

Tre minutter før full tid fant de to hverandre en gang til. Hansens driblet seg fri og trillet ballen til Utland, som nok en gang hadde et helt åpent mål å sette ballen i.

Dermed vant Norge komfortabelt med fire mål, og Hansen viste nok en gang hvor viktig hun er for landslaget ved å være involvert i alle scoringene.

– Det var en veldig godt gjennomført kamp, særlig første omgang. Vi var veldig gode i angrepsspillet, og aggressive i gjenvinningen. Vi tar med oss en god prestasjon og et fint resultat hjem, sa landslagssjef Martin Sjögren til fotball.no.

Lisa-Marie Karlseng Utland ble den store helten da Norge senket Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Skal revansjere to 2017-tap

Seieren var aldri i nærheten av å være truet. Den lille bekymringen må være at det norske laget brente en del store scoringsmuligheter.

Da Isabell Herlovsen tuslet av banen etter 80 minutter, viste ansiktet med all tydelighet at hun ikke var fornøyd med å ha svidd alle sine sjanser.

Vålerenga-spissen var imidlertid ikke den eneste som burde sørget for at den norske seieren ble enda større.

Tirsdag venter Nederland i en ren gruppefinale på Herlovsens hjemmebane øst i Oslo. Det er solgt over 4.500 billetter til den viktige kampen.

Guro Reiten gratuleres av Lisa-Marie Karlseng Utland etter sin 2–0-scoring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Da skal det mye til for at Martin Sjögrens utvalgte får i nærheten av like mange sjanser.

Nederlenderen påførte Norge to bitre nederlag i fjor (åpningskampen i EM og avgjorde VM-kvalifiseringskampen på overtid). Med seier tirsdag kan Norge pakke kofferten og starte forberedelsen til neste års VM i Frankrike.

Med uavgjort får de en av de fire play off-plassene, det går trolig også med tap mot Nederland.

Det norske laget gjør den siste peptalken før kampen mot Slovakia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Keeperen nesten ikke borti ballen

Fredag var det klasseforskjell på lagene. Norges keeper, Ingrid Hjelmseth var faktisk bare borti ballen ved åtte anledninger i den første omgangen.

Syv av dem var tilbakespill fra lagvenninner, mens slovakenes første avslutning kom like før pause. Da havnet ballen et godt stykke utenfor målet, og Hjelmseth satte i gang spillet fra fem meter.

Etter 70 minutter plukket hun enkelt ned slovakenes første hjørnespark i kampen.

Hjelmseth må forberede seg at det blir mye mer travelt tirsdag.