Felix Magath (t.v.) innrømmer at han mente kesamost var en god måte å behandle Brede Hangelands lårskade på. Felix Magath (t.v.) innrømmer at han mente kesamost var en god måte å behandle Brede Hangelands lårskade på. Foto: NTB scanpix

Sparket Magath bekrefter: - Ba Hangeland behandle skade med kesamost

Mente gamle kjerringråd var resepten for den skadde landslagskapteinen.

Felix Magath led forrige uke samme skjebne som Ole Gunnar Solskjær, og fikk sparken som manager i Fulham etter en meget tung start på sesongen etter vårens nedrykk fra Premier League.

Tyskeren var kjent som en omstridt og krevsom sjef da han fikk i oppdrag med å redde London-klubben, og ryktet hans har neppe blitt bedre av historien om Brede Hangeland som han nå selv bekrefter.

Da den daværende norske landslagskapteinen slet med en mindre lårskade, mente nemlig Magath at det medisinske apparatet og Hangeland burde prøve å legge kesamost dyppet i alkohol på stedet hvor skaden var.

— Jeg foreslo bare at det var verdt å forsøke det gamle kjerringrådet, sier 61-åringenifølge BBC.

Han mener imidlertid at det hele er blitt tatt helt ut av kontekst i mediene, og at han selvsagt ikke mente dette skulle være i stedet for vanlig behandling, heller som et suplement.

— De falske historiene fra Hangeland er bare tull. Jeg ville aldri fortelle en lege hva han skal gjøre. Dessverre har historien bygd på seg i mediene.

Tidligere Fulham-kaptein, Danny Murphy jobber nå som ekspert for BBC-programmet Match of the Day. Han bekreftet i helgen Hangelands historie, og sa også at episoden bidro til at Magath mistet tillitten blant de mest erfarne spillerne i klubben.

- Beroligende effekt

Det var den kjente engelske fotballskribenten Daniel Taylor som først skrev om saken på sin blogg på The Guardian/The Observer søndag.

«Klubblege Stephen Lewis, som har jobbet med toppidrettsutøvere i flere tiår, satte samme et rehabiliteringsprogram for å få ham (Hangeland) frisk til helgen. Men Magath mente han hadde en bedre løsning. Han sendte matrialforvalteren bort til Tesco i New Malden, en kort kjøretur fra Fulhams treningsanlegg, for å kjøpe et stort stykke ost», skriver Taylor.

Deretter skal Hangeland ha fått beskjed om å legge seg ned på massasjebenken og ligge med en osteskive nøye plassert over låret der han hadde smerter.

Ifølge Magath ville osten ha en beroligende effekt.

Klubblegen forsvant

Hangeland, som etter fjorårets sesong flere ganger har kritisert Magath offentlig, var mildt sagt skeptisk til tyskerens opplegg. Det samme var klubblege Lewis, som et par måneder senere forsvant til mesterskapsserieklubben Brighton.

Ifølge Taylor kunne heller ikke Hangeland vente med å komme seg vekk fra klubben og Magaths ledelse.

Hangeland forsvant i sommer og spiller inneværende sesong for Crystal Palace i Premier League.

Magath overtok jobben i Fulham i februar i år. Han fikk da kontrakt frem til slutten av 2015, men arbeidsforholdet ble bare sju måneder gammelt før det måtte avsluttes.

Tyskeren førte både Bayern München (to ganger) og Wolfsburg til tysk seriegull, men i England ble han en fiasko.

The Guardian forteller om at han frosset ut spillere han ikke likte, drev spillerne knallhardt fysisk med inntil tre økter om dagen og løping til spillerne holdt på å stupe, at han kalte spillere inn på kontoret sitt bare for å stirre på dem uten å si et ord, og at han ila strenge bøter for den minste forseelse.

Les også: