Ronny Deila Ronny Deila Foto: NTB scanpix

Tidligere Celtic-stjerne hevder supporterne begynner å miste troen på Deila

Men nordmannen får støtte fra skotsk storavis.

Celtic troner på toppen av den skotske eliteserien, men etter svake resultater i Europa, mener tidligere Celtic-spiller Andy Walker at supporterne begynner å bli usikre på om nordmannen er den rette for jobben.

I fjor fikk den skotske storklubben to muligheter til å kvalifisere seg til Champions League, uten å lykkes. Denne sesongen fikk de så hatten passet av Åge Hareides Malmö, før de endte sist i sin Europa Liga-gruppe, der de møtte Molde, Fenerbahce og Ajax.

Får støtte av skotsk avis

— Resultatene i Europa har vært flaue, og det er ikke noe som beviser at han har lært av disse nederlagene, skriver Walker på nettsidene til Sky Sports, der han jobber som ekspert.

Han omtaler Celtics prestasjoner den siste tiden som "kjedelige og uinspirerende".

- Jeg tror det begynner å vokse en følelse blant supporterne om at ikke kan fikse dette, skriver han videre.

Presset på Deila ble større etter at laget gikk på et pinlig nederlag mot Motherwell i helgen. Laget er regjerende mestere under nordmannens ledelse og topper fortsatt tabellen etter 16 spilte kamper.

Avisen The Scotsman ga Deila sin fulle støtte og var tydelige på at han bør fortsette i jobben. Riktignok var det før 1-2-tapet lørdag.

— Når ble det bestemt, og av hvem, at to sesonger uten å kvalifisere seg til Champions League ble en grunn til å få sparken for en Celtic-manager, spør journalist Andrew Smith.

Han viser til at Deila er den første Celtic-manageren som må forholde seg til at de ikke har noen reell konkurranse i den skotske ligaen. Tidligere var Rangers alltid oppe og slåss om tittelen, men blåtrøyene fra Glasgow ble degradert på grunn av økonomisk rot.

Tror fortsatt på gull

Også artisten Rod Stewart har hatt sitt å si om tilstanden i Celtic om dagen. Ifølge BBC mente Stewart at Deila har tatt seg vann over hodet ved å takke ja til jobben.

— I Celtic, når du ikke når målene som kreves, må du bevise at du kan. Men du må også få sjansen til å gjøre det og jeg vil gjøre alt jeg kan for å bevise og få kritikerne til å svelge ordene sine, svarte Deila til kanalen.

Ronny Deilas klubb leder den skotske toppdivisjonen ett poeng foran Aberdeen, og har i tillegg spilt én kamp mindre enn rivalen.

Selv om han er kritisk, tror Andy Walker at seriegullet ender opp i Glasgow.

— Jeg må si at jeg fortsatt tror at Celtic vil vinne ligaen, de kan også sikre en cupseier eller to, men det er ingen beviser for at Ronny Deila har kunnskapen til å komme gjennom Champions League-kvalifiseringen neste sesong, skriver han.

— For Celtic å gå glipp av det en gang til vil være et realt slag i ansiktet for supporterne.

Andrew Smith på sin side mener Deila bør få muligheten til å kvalifisere sitt lag til den gjeveste europacupen også neste sesong. Han viser til at ingen managere i nyere tid har gitt et enormt inntrykk i sin første sesong i Celtic.

— Deila har vist en beundringsverdig vilje til å integrere unge, skotske spillere inn i laget, og en modig - om ikke til tider dumdristig - engesjement for å spille offensiv fotball på bortebane.