Viking-direktør Arne Larsen Økland har ennå ikke vurdert muligheten for å hente Brede Hangeland hjem igjen. Viking-direktør Arne Larsen Økland har ennå ikke vurdert muligheten for å hente Brede Hangeland hjem igjen. Foto: LARS IDAR WAAGE

Økland: - Vi kommer til å snakke med Hangeland

Men Viking-direktøren understreker at klubbledelsen ikke har diskutert om de ønsker å hente landslagsspilleren hjem.

— Vi har hele tiden forholdt oss til det at Hangeland har hatt kontrakt med Fulham i ett år til. Derfor har vi ikke diskutert om han kan være aktuell for Viking, sier Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Hangeland.jpg

Nyheten om at landslagskaptein Brede Hangeland er løst fra kontrakten, var fortsatt fersk da Aftenbladet snakket med Økland tirsdag kveld. Vikings sportsdirektør forteller at han kommer til å snakke med Hangeland i løpet av de neste ukene, men at det på ingen måte trenger å bety at han er aktuell for Stavanger-klubben.— Vi kommer helt sikkert til å snakke sammen. Det gjør vi hver sommer. Det er mange i Viking som har et godt forhold til Hangeland, understreker Økland.

- Mye må vurderes

Viking har i øyeblikket to gode midtstoppere i Indridi Sigurdsson og Sverrir Ingason. I så måte er kanskje ikke midtstopperplassen det første stedet klubben ser etter forsterkninger. Arne Larsen Økland peker også på at det er knyttet utfordringer til å hente spillere som er på tampen av karrieren.

— Når en skal hente spillere som er på hell, er det mange ting en må vurdere. Det kan være motivasjon og det kan være helse. Kanskje også en kombinasjon av faktorer som disse. Det kan være rett, og det kan være feil, sier Økland - uten å ville diskutere Hangeland nærmere. - Er det en forlokkende tanke for Viking at Brede Hangeland avslutter karrieren i Stavanger?

— Det har vi faktisk aldri diskutert. Vi kommer som sagt til å prate med ham i løpet av sommeren, men det trenger ikke å bety at han er aktuell, understreker Arne Larsen Økland.