En ærlig Brede Hangeland er nådeløs i sin omtale av Fulham etter at nedrykket fra Premier League ble klart. En ærlig Brede Hangeland er nådeløs i sin omtale av Fulham etter at nedrykket fra Premier League ble klart. Foto: Digitalsport

Hangeland slakter eget lag etter nedrykk

Midtstopperen mener Fulham ikke er til å kjenne igjen, og sier han har sett faresignalene i klubben lenge.

Med 1-4-tap borte mot Stoke lørdag, ble det klart at Fulham, med Brede Hangeland og John Arne Riise på laget, rykker ned fra Premier League. Det er første gang siden klubben rykket opp før 2001/02-sesongen. Dermed er 13 års sammenhengende eventyr i øverste divisjon over.

En av klubbens store spillere i Premier League-perioden er Hangeland, som ble hentet fra FC København i 2008. Nordmannen har de siste årene vært klubbens kaptein og har spilt over 200 kamper for de hvitkledde. Midtstopperen er nå den eneste som er igjen fra 2010, da klubben spilte finale i Europaligaen (1-2-tap mot Atletico Madrid). I et åpenhjertig intervju sier Hangeland at han mener laget nå ikke er til å kjenne igjen fra den gang.

— Det er fire år siden jeg spilte i en europacupfinale med dette laget. Og, om jeg skal være ærlig, så kjenner jeg ikke igjen noe av det vi gjorde da. Og det var nok det beste Fulham-laget som har vært noen gang, sier kapteinen til lokalavisen GetWestLondon.

- Dramatiske endringer

Han skjønner ikke hvorfor klubben har gått helt bort fra det som fungerte for dem den gang.

- Ting har blitt dramatisk endret siden da. Jeg er den eneste spilleren som er igjen, og hvordan vi spiller og hva vi gjør er endret. Ting fungerte veldig bra for oss da, så jeg vet ikke hvorfor vi endret og gikk bort fra det . Jeg synes vi spilte veldig bra da, og alle jobbet bra sammen. Dessverre ser jeg ikke mye av det samme nå.

Når det gjelder årets sesong, så beskriver han det som det tyngste han har vært med på i sin fotballkarriere. Klubben har hatt tre managere (Martin Jol, Rene Meulensteen og nå Felix Magath), og laget har i hele år kjempet i bunnen.

Har sett faresignaler

— Det er veldig trist. Det har vært en fryktelig sesong for oss, og den endte på verst mulig vis. Det er den største nedturen jeg har hatt i karrieren min.

Men den svake sesongen kommer på ingen måte som en overraskelse for ham. Det til tross for at klubben de fem siste årene har tre plasseringer på øvre halvdel (7.-, 8.- og 9.-plass), samt to 12.-plasser.

— Om jeg skal være ærlig så var jeg bekymret før sesongen. Det har vært noe varsler om at vi kanskje har beveget oss i feil retning, men dessverre klarte vi ikke å forhindre nedrykk.

- Mange feil

Hangeland sier det er mye som har gått galt for Fulham denne sesongen, og at spillerne må ta sin del av skylden. Men hele 83 baklengsmål har klubben sluppet inn desidert flest mål av alle lagene i Premier League.

- Det er mange ting som har gått galt. Vi spillerne har ikke prestert som vi skal. Det har har vært gjort flere feil her de siste årene, og nå har vi vært nødt til å betale prisen for det.

Likevel er han forsiktig med å peke ut enkeltpersoner som har sviktet.

— Det er ikke opp til meg å rette pekefingeren mot noen. Av alle som er i klubben, skal jeg være den første til å holde opp hendene og si at vi ikke har gjort en god nok jobb.

Hva som skjer for 32-åringen etter nedrykket er ikke klart. Men han har fortsatt ett år igjen av kontrakten sin i hovedstadklubben.

Sportsdøgnet: