Borek Dockal er fast inventar i de tsjekkiske landlagstroppene. Borek Dockal er fast inventar i de tsjekkiske landlagstroppene. Foto: NTB SCANPIX

- Vi er bedre enn Norge

Men tidligere RBK-spiller Borek Dockal har merket seg at Norge har endret spillestil.

LIVE 18.30: Tsjekkia — Norge

Det er liten tvil om hvem Tsjekkia nye landslagssjef vil spørre først for å finne ut mer om Norge før onsdagens vennskapskamp.

Borek Dockal spilte nemlig for Rosenborg fra august 2011 til august 2013. Han har merket seg Norges stilendring etter Per-Mathias Høgmo erstattet Drillo.

- I Norge hadde lagkameratene mine erfaring med den gamle landslagssjeffen (journ. anm. Drillo), som stod for en veldig enkel fotball. Høye baller opp, for så å jage dem, sier Dockal ifølge eurofotbal.cz.

Dockal har også merket seg den såkalte kunstgressgenerasjonen, som blant annet består av et knippe spillere med meget gode tekniske ferdigheter.

— Den nye generasjonen har mange gode kreative midtbanespillere som ikke helt passer den type fotball. I Norge var det nødvendig at det kom en trener som er i stand til å dra nytte av disse nye spillerne, sier Dockal.

- Vi har et bedre lag

Dockal var en av Eliteseriens beste spillere når han spilte i Rosenborg, men vant aldri seriegull.

- At jeg ikke vant tittelen og at sesongene ikke gikk som de burde er ikke det jeg vil huske best. I stedet, er det noen av menneskene og miljøet jeg vil huske, sier Dockal.

Til tross for at Tsjekkia 3-0 forrige gang lagene møttes, tror Dockal på seier denne gangen.

— På papiret har Tsjekkia bedre spillere, men det er alltid viktig å bevise det på banen, sier Dockal.

Han er ikke den eneste i den tsjekkiske spilleren det norske publikummet vil ha hørt om. Arsenals Tomas Rosicky og Chelseas Petr Cech er de mest kjente spillerne i troppen.

Kampen spilles klokken 18.30 og vises på Viasat 4.