Isak Hansen-Aarøen i aksjon for TIL mot Strømmen mandag kveld. Isak Hansen-Aarøen i aksjon for TIL mot Strømmen mandag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Fem snakkiser etter TIL-Strømmen: «Skal United vurdere å låne ut denne 15-åringen, må han få enda mer spilletid»

Vi gir deg fem av temaene det snakkes om etter mandagens kamp på Alfheim.

TIL-STRØMMEN 1–0

1) Tålmodighetsprøven

TIL måtte vente i 68 minutter før de tok ledelsen. Alle visste at ledermålet ville komme, men ingen visste når. Mindre sannsynlig ble heller ikke en TIL-seier ettersom Strømmen fikk en spiller utvist etter drøye halvtimen.

Når TIL «bare» leder 1-0 helt inn i de siste minuttene, blir det alltid en usikkerhet. Et mål kan tilfeldigvis komme andre vei. Og selv om det var antydninger til en slags sluttspurt fra TILs side klarte de å ro det i land. Uten poengtap og uten baklengs på tre kamper.

2) Isak Hansen-Aarøen

Fikk 26 minutter denne gangen, i stedet for de små sekundene han debuterte i borte mot Kongsvinger. Denne gangen fikk vi se mer av hva United-klare Aarøen har å by på.

Og vel vitende om at spilletid er det eneste som nytter hvis Manchester United i det hele tatt skal vurdere å låne han ut til moderklubben i høst, var dette nok et forsøk på akkurat det.

Et friskt pust med en teknikk ingen andre på banen kan matche. Å se denne 15 år gamle gutten i aksjon er en attraksjon.

3) 270 minutter

…med null baklengs lar seg høre. Uansett nivå. Det betyr mye for selvtilliten i et lag som i fjor slapp inn 58 mål på 30 kamper i Eliteserien. Det gir også en trygghet som gjør det enklere å skape noe offensivt.

Kanskje var Simen Wangberg litt heldig som ikke fikk en straffe dømt mot seg i førsteomgangen mot Strømmen. Eller kanskje var han bare rutinert?

TIL-kapteinen er uansett sentral i gjenreisingen av et ekstremt lekk TIL-forsvar.

4) Fitim Azemi

Tålte 45 minutter denne gangen, og gikk av målløs. For TILs del er det en fordel at det er åtte dager til neste seriekamp for «Gutan». Da venter årets første skikkelig test. Ranheim på bortebane er et sted TIL har gode minner fra. Senest i seriepremieren i fjor vant «Gutan» der.

5) Sigurd Grønlis første mål på utlån

Denne hører strengt talt ikke hjemme her, men vi gjør et unntak. Sigurd Grønli ble fredag lånt ut fra TIL. Han kom inn som innbytter for Grorud mot serieleder Sogndal med 14 minutter igjen på tavla. Han svarte med å score Groruds 3-1-mål, og ga på den måten svar på tiltale.