Belgia, her representert av Romelu Lukaku (til høyre) og Marouane Fellaini, skal likevel spille mot Portugal. Belgia, her representert av Romelu Lukaku (til høyre) og Marouane Fellaini, skal likevel spille mot Portugal. Foto: Francois Walschaerts, AP

Belgias landskamp flyttes til Portugal etter terror

Det blir ingen kamp i Brussel neste uke. Derimot skal kampen spilles i Portugal.

Onsdag ble det først bestemt å avlyse privatlandskampen i fotball mellom Belgia og Portugal neste uke av sikkerhetsmessige hensyn.

Man ville ikke ta noen risiko etter terroraksjonene i den belgiske hovedtaden tirsdag. Myndighetene i Brussel som ba om at kampen måtte avlyses.

Men onsdag ettermiddag meldes det at det likevel blir kamp: Belgias fotballforbund har nemlig godtatt et tilbud fra Portugal om at kampen kan spilles i Leira i stedet.

Landskampen vil gå på samme dato og tidspunkt som planlagt, tirsdag 29. mars klokken 20.45. ## Takker for solidaritet

«Det belgiske fotballforbundet takker det portugisiske fotballforbundet for deres fleksibilitet og den foreslåtte løsningen. Portugals fotballforbund er solidarisk med det belgiske fotballforbundet i denne vanskelige tiden», skriver Belgias fotballforbund på sin hjemmeside.

Belgias landslag trener for lukkede dører på King Baudouin stadion i Brussel onsdag ettermiddag.

Belgia er klar for sommerens EM-sluttspill, og landslaget topper rankingen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).