Caroline Graham Hansen var sønderknust etter Champions League-finalen. Caroline Graham Hansen var sønderknust etter Champions League-finalen. Foto: Skjermdump, Viasat 4

Sønderknust Graham Hansen: – Det er forferdelig

Den norske landslagsspilleren fikk en blytung Champions League-finale.

WOLFSBURG-LYON 1–4

KIEV/OSLO: Mens Champions League-finalen endte med Ada Hegerberg-jubel, ble kvelden blytung for Caroline Graham Hansen.

Hun kjente en føling med en skade i første omgang, og ble byttet ut i pausen. Fra benken så hun lagvenninnene kollapse i første ekstraomgang og tape 1–4.

Etterpå var hun sønderknust.

– Det er forferdelig å tape finalen, spesielt når man ikke kan bidra som man hadde håpet. Da er det ekstra tungt. Idretten er brutal noen ganger, sier en gråtende Graham Hansen etter kampen.

  • Fikk du med deg dette? Jan Åge Fjørtoft grillet Ada Hegerberg om landslagsnekten etter finalen.

– Så vidt jeg kom meg opp av sengen

Nok en gang fikk Graham Hansen en stor kamp ødelagt av skader. Finalen for to år siden måtte hun se fra tribunen på grunn av en kneskade.

Denne gangen ble cupfinalen mot Bayern München skjebnesvanger. Der pådro Graham Hansen seg en skade, som hun tidlig merket i torsdagens finale.

– Det var så vidt jeg kom meg opp av sengen i dag morges. Det ble bedre utover dagen, men det var ikke nok.

– Har du bekymret deg over at du ikke skulle rekke finalen?

– Jeg var ikke bekymret, men forberedt på at det kunne skje. Og det skjedde, sier Graham Hansen til Aftenposten.

  • Graham Hansen og Hegerberg var lagvenninner i mange år. Nå har de ikke snakket sammen siden fjorårets EM-fiasko. Les mer her.

Trodde det skulle gå

I pressesonen slet 23-åringen med å finne ordene. Så stor var skuffelsen over drømmen som brast. «Akkurat nå er alt ganske tungt», sa hun.

Kvelden kunne imidlertid fått en helt annet slutt. Ut av intet sendte Pernille Harder Wolfsburg i ledelsen i første ekstraomgang. I et par minutter kunne Graham Hansen drømme om Champions League-triumf.

Caroline Graham Hansen fikk en marerittkveld i Kiev torsdag. Foto: AP

Så raknet alt i løpet av noen minutter. Alexandra Popp ble utvist, og så begynte målene å renne inn. Til slutt vant Lyon 4–1.

– På 1–0 trodde jeg det skulle gå. Men så fikk vi det røde kortet, da gikk det ikke. Lyon var for gode, sier Graham Hansen.