Tromsø får gratulasjoner fra nært og fjernt. Tromsø får gratulasjoner fra nært og fjernt. Foto: NTB Scanpix / Twitter

Slik gratuleres TIL på 100-årsdagen

– Du Tromsø, du Tromsø. Du helvetes Tromsø. Gratulerer med dagen! Min absolutte favorittthundreåring.

I dag fyller Tromsø 100 år, og i den anledning strømmer gratulasjonene inn i sosiale medier.

Ull/Kisa, IK Start, AaFK og Vålerenga er blant klubbene som har gratulert TIL.

– Hei, Tromsø. Gratulerer med hundre år. Dere ser unge og friske ut. Hilsen oss i Vålerenga, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo i en videomelding på Twitter.

VIF-fansen sender mange gratulasjoner og håper ikke overraskende at Tromsø går seirende ut i kveldens storkamp mot rivalen Lillestrøm.

– Min absolutte favorittthundreåring

Eurosport-kommentator Jørgen Klem kommenterer den kampen.

– Gratulerer med dagen, Tromsø! 100 år! Mitt første møte med TIL var som 9-åring i 1986. Fattern ordna billetter til cupfinalen TIL-LSK. I dag får jeg æren av å være på plass og kommentere jubileumskampen. Kjør Nils Solstad og langskudd! skriver han på Twitter.

Tromsø-supporter og NRK-profil Carina Olset skriver på Twitter:

– Du Tromsø, du Tromsø. Du helvetes Tromsø. Gratulerer med dagen! Min absolutte favorittthundreåring.

TV 2-reporter Per Angell Berntsen kommer også med gratulasjoner:

– Nils Solstad, Per Messias, Pøsen, Rush, Årst, Skars og Gamsten. Noen nevnt, de fleste glemt. Legendene er uansett mange, og dere har alle bidratt til å gjøre folk i nord stolte, glade, og innimeilla kok førrbainna. Grattis med 100 år, TIL! skriver Berntsen på Twitter.

– «Elsk og hat», men alltid respekt

Tidligere Lillestrøm-spiller Jan Åge Fjørtoft håper nok ikke på Tromsø-seier i kveld, men applauderer TIL i forkant av kampen.

– Kjære Tromsø. Gratulerer med 100-årsdagen. En fantastisk ambassadør for en hel landsdel. Som spiller på Lillestrøm var det både «elsk og hat», men alltid respekt. Dere er en svært viktig del av norsk fotball, skriver Fjørtoft på Twitter.

– Gratulerer så mye med 100 år, Tromsø!! Du har gitt meg oppturer, mange sjuke opplevelser, kamerater, tilhørighet, samhold, en aldri så liten nedtur i ny og ne og en haug med moro. Fra jeg sto som liten gutt på store stå og frem til nå. Takk! Klubben min, skriver Ole Martin Årst, etterfulgt av et rødt og hvitt hjerte, på Twitter.

Lars Tjærnås trekker frem «snøballkrigen» mot Chelsea i 1997 som sitt beste TIL-minne. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

– Beste minne: Snøballkrigen

Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås, trekker frem den legendariske Chelsea-kampen fra 1997 som sitt beste TIL-minne.

– Gratulerer hjertelig med dagen til en sprek 100-åring, Tromsø! Mange herlige minner, juling og gevinster som motstandertrener - kommentarer med minst 18-årsgrense fra tribunen bak benkene. Men beste minne: Å få kommentere seier i snøballkrigen mot Chelsea. Nyt dagen! skriver Tjærnås på Twitter.

Se flere gratulasjoner fra sosiale medier under: