Nesten alene på nye, flotte Øster Hus Arena. Klubbkaptein Kent Håvard Eriksen håper han snart kan få trene sammen med lagkameratene. – Mange har behov for sosial kontakt nå, sier Eriksen. Nesten alene på nye, flotte Øster Hus Arena. Klubbkaptein Kent Håvard Eriksen håper han snart kan få trene sammen med lagkameratene. – Mange har behov for sosial kontakt nå, sier Eriksen. Foto: Egil Ø. Nærland

Permitteringene er trukket, Sandnes Ulfs spillere har tatt ferie: – Mange lengter etter sosial kontakt

Spillerne i Eliteserien jubler, de får trene fullt og kjenner dato for kampstart. 1. divisjon og Toppserien må vente. Flere Sandnes-spillere melder at det sliter på psyken.

Permitteringene er trukket. Samtlige spillere i Sandnes Ulf er inne i sin første ferieuke av tre. Det har klubbledelsen og spillerne blitt enige om, på den måten får spillerne feriepenger og noe å leve av.

Spillerne var permitterte fra 17. mars til 4. mai, nesten to fulle måneder. Ingen har fått dagpenger fra Nav.

Siden 1. divisjon ikke har fått klarsignal til å starte, er det mulig at permitteringene trer i verk igjen når ferien er over.

– Vi håper at alt er løst innen den tid, at vi kan gå tilbake til full trening, sier daglig leder av Sandnes Ulf Toppfotball, Tom Rune Espedal, til Aftenbladet.

– Alt dette har vi gjort etter samarbeid og dialog med spillergruppen, tilføyer han.

Utbetaler feriepenger

Sandnes Ulf Toppfotball gjør på denne måten det som er mulig for å avlaste økonomisk. Klubbkaptein Kent Håvard Eriksen lovpriser tiltaket.

noen gang. Tross alle problemene tror jeg både klubben og spillerne har vokst på krisen, men nå vil vi først og fremst komme i gang for alvor, sier Eriksen til Aftenbladet.

– Mange hadde store forhåpninger om at vi skulle få starte full trening med kampaktivitet parallelt med Eliteserien. De ble veldig skuffet, tilføyer han.

Mye tyder på at 1. divisjon og kvinnenes Toppserien blir hengende fire uker etter Eliteserien, det betyr kampstart rundt 15. juli.

Prisgitt Eliteserien

– Vi håper at Eliteserien og Norges Fotballforbund har et opplegg som fungerer etter hensikten, at det ikke blir noen oppblomstring av koronasmitte. Kanskje vil det korte inn vår ventetid med en uke eller to.

– Vi har en veldig god dialog med klubben, faktisk er vi mer sammensveiset enn

– Det hadde hjulpet mye, men det er ikke full jubel hos oss for vedtaket fra myndighetene, og vi vet at alt kan bli satt på vent om Eliteserien feiler, understreker en realistisk Kent Håvard Eriksen som innrømmer at han ikke regnet med parallell oppstart med eliten.

– Personlig ble jeg ikke overrasket over forskjellen. Flere klubber i 1. divisjon og Toppserien har spillere som kombinerer fotball og jobb, og skulle vi gjennomført de samme strenge tiltakene som Eliteserien må etterleve, måtte noen kompensert for bortfall av inntekter fra andre jobber, mener Eriksen.

Veteran i Sandnes Ulf

Skarneskaren som fyller 29 år denne måneden, er for veteran å regne på vei inn i sin sjuende sesong i den lyseblå drakta. Eriksen har familie og kone i jobb, og klarer seg fint også sosialt.

Flere av lagkameratene merker at én og én tilværelsen er slitende mentalt, særlig nykommerne med få kjente i området. Eriksen føler et stort ansvar for hele troppen.

– Vi forsøker finne ut om vi kan organisere noe sammen naturligvis med frivillig oppmøte. Noen har stort behov for sosial kontakt nå. Det hadde hjulpet om vi i alle fall kunne møttes to eller tre ganger i uken, sier Eriksen som er spent på sin egen form. Han har hatt god tid til å lege leie skader, blant annet en tung lårstrekk.

– Jeg lengter etter kamp som alle andre, først da får du røynt deg, sier familiefaren som har to små å ta seg av når fritiden fra fotball blir for langvarig.