SEIER: Guro Pettersen og lagvenninne Maruschka Waldus etter 2–1-seieren mot Kolbotn i 2. serierunde. SEIER: Guro Pettersen og lagvenninne Maruschka Waldus etter 2–1-seieren mot Kolbotn i 2. serierunde. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

Leder Toppserien, men nå er Guro (27) hjemme i Tromsø med hjernerystelse

Guro Pettersen (27) vet ikke når hun er tilbake på banen for Vålerenga.

Siden i fjor sommer har det meste gått på skinner for den talentfulle Tromsø-keeperen Guro Pettersen. Hun vant keeperplassen i Vålerenga og ble lagets førstevalg foran finske Tinja Riika Tellervo Korpela (32) halvveis ut i sesongen i fjor og voktet buret i årets tre første kamper, som alle har endte med seier; 1–0 hjemme mot Stabæk, 2–1 borte mot Kolbotn og 4–0-hjemme mot Fart.

Laget leder serien etter tre spilte serierunder i Toppserien, men 62 minutter ut i 4–0-kampen mot Fart forrige helg, måtte Pettersen ut med hjernerystelse.

– Det var en duell, og jeg fikk en albue i hodet og pådro meg en liten hjernerystelse, forteller Pettersen til iTromsø.

Hun var forøvrig én av tre damer fra Tromsø involvert i den kampen. Marie Dølvik scoret Vålerengas 2–0-scoring i kampen, mens Sara Johansen sto på motsatt banehalvdel.

SCORET: Marie Dølvik scoret i Vålerengas 4–0-seier mot Fart. Her er hun i aksjon mot Kolbotn. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

– Kan ta fire uker

Nå har Pettersen reist hjem til hjembyen Tromsø for en påskeferie og rehabilitering fra hodeskaden.

– Jeg ligger stort sett og sover hele dagen og prøver å gå meg en liten tur fra tid til annen, men det handler om å holde meg mest mulig i ro, forteller 27-åringen.

Nå tviler hun sterkt på at hun er aktuell til bortekampen mot Avaldsnes 22. april.

– Når jeg er tilbake er vanskelig å si. Jeg ble først sykemeldt en uke, men det kan ta alt fra en til fire uker. Jeg må bare ta det dag til dag. Det er snakk om hodeskade, så jeg kan ikke presse meg og er nødt til å være forsiktig, sier Pettersen.

– Ekstra kjipt

Skader kommer alltid ubeleilig, men når laget leder Toppserien og Pettersen har voktet buret med bravur i starten, synes hun det er ekstra kjipt å ryke ut på denne måten.

– Det har vært kjempegøy og vi har vært gode i tre kamper på rad, så det er ekstra kjipt hvis jeg må være lenge ute nå, men jeg må bare fortsette og være positiv og ta dagene til hjelp.

Nå håper fotballkeeperen fra Tromsø å komme fortest mulig tilbake for å være med og oppnå store ting med Enga.

– Det blir spennende. Alt har gått vår vei til nå, så jeg er veldig optimistisk med tanke på sesongen. Det er utrolig god stemning i gruppa, og det har det vært hele sesongen og det vises på banen, men jeg er spent på hvordan vi takler ting. Det har ikke vært mye motgang til nå, men jeg har virkelig trua på at vi kan gjøre det kjempebra, sier Guro Pettersen.