DA OG NÅ: Kayke Moreno poserer for sin nye klubb, Santos. Til høyre er spissen i kamp for TIL mot Odd Grenland tilbake i 2010-sesongen. DA OG NÅ: Kayke Moreno poserer for sin nye klubb, Santos. Til høyre er spissen i kamp for TIL mot Odd Grenland tilbake i 2010-sesongen. Foto: Facebook / iTromsø

Tidligere TIL-spiss klar for legendarisk klubb

Kayke Moreno (28) går i fotsporene til selveste Pelé med sin siste overgang.

28-åringen, som spilte en halv sesong på lån i TIL i 2010, er klar for brasilianske Santos på en ett år lang låneavtale.

På sin egen Facebook-fanside la Kayke ut bilder av pressekonferansen hvor han poserer i Santos-drakt, til sine over 80.000 følgere.

Santos ble nummer to i den brasilianske toppserien i 2016. Klubben er mest kjent som moderklubben til en av tidenes beste fotballspillere, Pelé, som spilte for klubben på 1950-, 1960- og 1970-tallet.

I TIL banket Kayke inn fem mål på ti kamper i eliteserien og var dermed med å sikre TIL bronsemedaljer i serien. Tre av målene kom med et hat-trick borte mot Sandefjord.

Siden har en omflakkende karriere fulgt, med spill i Danmark, Portugal og for flere klubber i hjemlandet Brasil.

Etter godt spill på nest øverste nivå, fikk Kayke sjansen i moderklubben Flamengo i 2015. Der scoret han seks mål på 16 kamper, før turen gikk til japansk fotball i Yokahoma.

Det er derfra han nå har gått på lån til Santos.