Ørjan Nyland trøblet i Villa-målet lørdag (Arkivfoto) Ørjan Nyland trøblet i Villa-målet lørdag (Arkivfoto) Foto: Reuters

Mareritt for Nyland og Aston Villa

Lokalpressen stiller nok en gang spørsmål ved nordmannens prestasjoner.

Landslagskeeper Ørjan Nyland hadde ingen heldig dag på jobben da Aston Villa ble ydmyket med 1-4 av Sheffield United.

Nyland har fått kritikk i lokalmediene etter en ikke altfor imponerende start på Aston Villa-karrieren, og etter lørdagens stortap kan trolig nordmannen vente seg mer pepper.

Villa lå under 0-3 allerede ved pause og lokalavisen Birmingham Mail skriver i sitt kampreferat at Nyland trolig burde ha avverget både 2-0 og 3-0.

Først måtte Nyland se Mark Duffy sette inn 2-0 på et ikke altfor godt skudd, og deretter la Oliver Norwood på til 3-0 på frispark fra skrått hold som gikk inn ved nærmeste stolpe.

Nyland, som trolig innså at den ballen burde vært holdt ute, sparket i stolpen i frustrasjon.

"Det burde vært en rutinemessig redning, men i stedet flyr ballen inn i nettet", skriver Birmingham Mail om det sistnevnte målet.

Svakt forsvar

Med til historien hører det at Nyland ikke fikk nevneverdig hjelp av et Villa-forsvar som tidvis ikke hang sammen.

Fire minutter etter pause la Billy Sharp på til 4-0, og da hjalp det fint lite at nederlandske Anwar El Ghazi reduserte til 4-1 for gjestene. Lørdagen ble helsvart for et Villa-lag som røk på sesongens første tap.

Mannskapet til Steve Bruce er nummer 11 på tabellen ved inngangen til den kommende landslagspausen. Ørjan Nyland er tatt ut i Norges tropp til kampene Kypros og Bulgaria.

Henriksen-tap

Det ble heller ingen opptur for Markus Henriksen og Hull lørdag. Hjemmemøtet med Derby endte i sesongens fjerde tap. Nederlandske Florian Jozefzoon ble matchvinner i 2-1-oppgjøret.

Markus Henriksen spilte hele kampen på Hulls midtbane.

Leeds og Middlesbrough topper tabellen i mesterskapsserien etter ha spilt 0-0 fredag. Begge har 14 poeng. Leeds er foran på målforskjell.

Queens Park Rangers, Reading og Ipswich er alle under nedrykksstreken. (@NTB)