ALVORLIG SYK: Pavel Srnicek i sin andre periode som Newcastle-keeper, mot Bolton i desember 2006. ALVORLIG SYK: Pavel Srnicek i sin andre periode som Newcastle-keeper, mot Bolton i desember 2006. Foto: Ed Sykes / Back Page Images/ Digitalsport

Tidligere Premier League-spiller falt om under joggetur: - Tilstanden er kritisk

Ligger i kunstig koma etter hjertestans.

Tidligere Newcastle-keeper Pavel Srnicek, som spilte syv sesonger for storklubben, kjemper for livet etter å ha fått hjertestans under en joggetur.

Fortsatt bevisstløs

Det skriver britiske BBC.

Pavel Srnicek (til venstre) som Sheffield Wednesday-keeper mot Manchester United i 1999. Paul Scholes feirer scoringsammen med Nicky Butt, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Dan Chung REUTERS/NTB scanpix

— Han er i kritisk tilstand på sykehuset og er fortsatt bevisstløs, sier Srniceks agent Steve Wraith til BBC.47-åringen har i tillegg til Newcastle spilt for blant annet West Ham, Sheffield Wednesday, Portsmouth og Banik Ostrava. Han har 49 landskamper for Tsjekkia.

Gjør ny vurdering onsdag

— Jeg har snakket med familien hans i Tsjekkia, som sier at hjertet hans stoppet, sier Wraith.

Srnicek var forrige uke i Newcastle for å promotere selvbiografien sin.

— Han ble kjørt til sykehus og ligger i kunstig koma frem til onsdag. Da vil legene se om hjertet hans er sterkere og om de kan ta ham ut av koma, skriver Steve Wraith på Twitter ifølge Daily Mail.

Den tsjekkiske målvakten var en del av Newcastles meget sterke mannskap som både i 1995/96-sesongen og året etter endte som nummer to i den engelske toppdivisjonen. Da med stjerner som Alan Shearer, David Ginola og Les Ferdinand i stallen.