– Jeg vil heller lykkes med et bergenslag enn en klubb fra Oslo-området

Til tross for attraktive tilbud fra større klubber, er det trygghet og studier i Bergen som veier tyngst for Lisa Naalsund.

Lisa Naalsund er av BT kåret som den tredje beste spilleren fra Hordaland fotballkrets. Lisa Naalsund er av BT kåret som den tredje beste spilleren fra Hordaland fotballkrets. Foto: Eirik Brekke

I BTs kåring over de 25 beste kvinnelige fotballspillerne fra Hordaland fotballkrets, blir Lisa Fjeldstad Naalsund belønnet med en tredjeplass.

I utgangspunktet var bergenseren plassert lenger nede, men nesten samtlige av lokale kvinnefotballkjennere BT har snakket med, mener at kun Maren Mjelde og Vilde Bøe Risa er bedre i distriktet.

Det syns Naalsund er stas å høre.

– Det er selvfølgelig veldig kjekt, spesielt med tanke på at folk ville plassere meg høyere enn det dere egentlig gjorde, sier 25-åringen og smiler.

I fjor var hun nummer fem på den samme listen, og ligger foran flere utenlandsproffer selv om hun holder til i Sandviken. Likevel var ikke Naalsund altfor tilfreds med seg selv forrige sesong.

– Jeg har verken oppnådd det jeg vil eller levert stabilt godt og gjort det lille ekstra. Det er et potensial jeg ikke har fått tatt ut, men jeg krever mye av meg selv. De som vet hvor god jeg kan være, er enig i at jeg kan mye bedre.

Full av lovord

Treneren hennes i Sandviken, Alexander Straus, er ikke like streng i sin dom over nivået til Naalsund.

– Nå er det nok vanskelig for meg å være objektiv, men jeg mener hun er helt i det øvre sjiktet blant toppseriespillere. Og da mener jeg på aller øverste hylle, roser han og utdyper:

– Lisa kan påvirke spillet i større grad enn de fleste, og er blitt mer moden i valgene sine. Hun kan nok bidra med flere målpoeng, men er hun god er ofte Sandviken gode, sier treneren om sin viktige spiller.

Selv om Straus vurderer henne som en av de ypperste spillerne i Toppserien, venter fortsatt Lisa Naalsund på sin debut for landslaget. Hun ble hentet inn i troppen til VM i 2019, og er blitt tatt ut flere ganger.

– Selvfølgelig hadde det vært kjempekjekt å få spille for landslaget, men jeg kan ikke ha fokus på det. Det er en stressfaktor, syns jeg, forteller hun nøktern.

En skade har holdt Lisa Naalsund tilbake denne vinteren, så derfor må hun følge med lagvenninnene fra sidelinjen. Foto: Eirik Brekke

Studerer på fulltid ved siden av

For to år siden byttet hun ut barndomsklubben Arna-Bjørnar med Sandviken. Til tross for interesse fra andre klubber i Toppserien, er hun klar på at noe annet enn spill i hjembyen er uaktuelt i Norge.

– Jeg vil heller lykkes med et bergenslag enn en klubb fra Oslo-området, som kanskje har et bedre utgangspunkt. Å vinne noe med Sandviken hadde gjort meg mye stoltere, sier Naalsund.

Mens resten av lagvenninnene trener sammen på Stemmemyren, må Naalsund se på fra sidelinjen. Hun har vært ute med skade siden januar, som følge av en stressreaksjon på skjelettet. Det har medført at lette øvelser på stuegulvet har vært treningshverdagen.

Samtidig har ikke det ført til rolige dager for Naalsund. Hun studerer vernepleie ved Høyskolen på Vestlandet (HVL) på andre året, og har vært i praksis dette semesteret. Det opplegget varer i tolv uker, og er på fulltid.

– Sånn sett har det passet fint å være skadet, for ellers hadde dagene knapt gått rundt. Jeg må stå opp klokken seks, og etter skolen hadde det vært rett på trening. Da hadde jeg ikke fått nok søvn, sier hun.

– Jeg mener Lisa er helt i det øvre sjiktet blant toppseriespillere, sier trener Alexander Straus. Her i en kamp mot Kolbotn i 2019. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

– Det skal veldig mye til

Naalsund har litt over ett år igjen til bacheloroppgaven skal leveres, og ønsker å fullføre utdanningen. Selv om det har kommet tilbud fra utlandet, og en karriere utenfor landegrensene kan være fristende, går hun langt i å si at hun kommer til å bli værende i Sandviken til sommeren 2022.

Minst.

– Jeg kunne ikke ha hoppet inn igjen i studiet, så dermed må jeg enten fullføre eller droppe ut. Det skal veldig mye til om en utenlandsklubb skal lokke meg dit før jeg har fullført studiet, beroliger Naalsund Sandviken-fansen.

Midtbanespilleren scoret fire mål for Sandviken som endte på en noe skuffende fjerdeplass i Toppserien forrige sesong. I år ønsker klubben å slå tilbake, etter en sesong som var preget av trenerbytte og koronausikkerhet.

– Personlig håper jeg at jeg får vist meg fra en god side og tatt ut potensialet mitt. Vi er et godt lag, og ønsker å gjøre det bedre i år. Jeg tror vi har bedre forutsetninger denne sesongen til å kjempe i toppen, sier Naalsund.