FIKK SPARKEN: Portugals trener Paulo Bento. FIKK SPARKEN: Portugals trener Paulo Bento. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB scanpix

Portugal sparket landslagssjefen

Portugals 0-1-tap mot Albania i EM-kvalifiseringen kostet landslagssjef Paulo Bento jobben. Torsdag fikk han sparken.

Offisielt heter det at Bento og Portugals fotballforbund er blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet. Så sent som i april ble landslagssjefens kontrakt forlenget fram til sommeren 2016. Uten superstjernen Cristiano Ronaldo, som sliter med en skade, gikk Portugal på et sjokktap på hjemmebane. Dermed ble det ingen oppreisning for den skuffende VM-innsatsen i Brasil, der laget røk ut i gruppespillet.

Bento fikk jobben som landslagssjef i september 2010, etter at Carlos Queiroz fikk sparken etter 4-4 mot Kypros og 0-1 mot Norge i de to første EM-kvalifiseringskampene. Bento førte laget gjennom kvalifiseringen og til semifinale i EM-sluttspillet, der det ble straffetap mot Spania.

Portugal måtte gjennom omspill mot Sverige for å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Brasil. Der endte det med skuffelse, og etter en svak start på den nye kvalifiseringen måtte Bento gå torsdag.

— Vi takker Paulo Bento for alt han har gjort for landslaget. Hans etterfølger vil snart bli offentliggjort, heter det i en uttalelse fra Portugals fotballforbund.

Portugals neste kvalifiseringskamp er borte mot Danmark 14. oktober. (©NTB)