Susanne Vistnes, til venstre, og Gry Tofte Ims er blant veteranene i Klepp. De har virkelig bidratt til at klubben kjemper om bronsemedalje i årets seriespill. Susanne Vistnes, til venstre, og Gry Tofte Ims er blant veteranene i Klepp. De har virkelig bidratt til at klubben kjemper om bronsemedalje i årets seriespill. Foto: Svein Hagen

Klepps suksess-sesong kan ende i medalje: - Her er det ingen som sluntrer unna

Klepp kjemper i toppen etter flere magre år. Solid treningskultur og viljen til å dra lasset sammen er blant hovedgrunnene.

Felles for de siste sesongene har vært at Klepp har hatt lite å spille for mot tampen av sesongen. Som regel har laget endt midt på tabellen, med solid avstand opp til de beste lagene, samtidig som de har vært på trygg grunn i forhold til nedrykk.

Denne sesongen har laget imidlertid mulighet til å ende opp med bronse om alt går deres vei i siste serierunde.

– En meget god treningskultur og det faktum at ingen av spillerne sluntrer unna sine oppgaver på banen, er nok noen av grunnene til at vi har hatt en helt annen stabilitet denne sesongen, forklarer Gry Tofte Ims.

Sammen med blant annet Susanne Vistnes har hun vært en del av laget i både ned- og oppturer i flere sesonger.

Herlig giv og samhold

– Vi har fått en herlig giv og samhold i laget nå, og det har også gitt oss et solid løft prestasjonsmessig, mener Susanne Vistnes.

At sesongen startet veldig oppløftende har gitt en solid dose med selvtillit inn i spillergruppen utover sommeren og høsten.

– Klart det betyr mye å få en god start, det smitter over hele linjen. Samtidig har vi unngått å få den vanlige høstsprekken, understreker de.

Gry Tofte Ims legger imidlertid til at det så litt mørkt ut med en gang høstsesongen startet, det begynte nemlig med et par sure tap.

– Mens vi tidligere sesongen har dratt en slik negativ trend med oss videre, klarte vi å snu dette rimelig kjapt tidligere i høst. Faktisk har vi nå fire strake seiere bak oss før den siste kampen mot Arna-Bjørnar nå i ettermiddag, sier hun.

Klepp traff blink da de signerte Tameka Butt, som er årets toppscorer i Klepp. Her feirer hun et mål med Hege Hansen (nr. 19) og Karline Surdal (til venstre) tidligere denne sesongen. Foto: Svein Hagen

Traff blink med nykommerne

Susanne Vistnes mener også det faktum at Klepp har vært heldige med de to spillerne trener Olli Harder hentet fra New Zealand før sesongen. Både Tameka Butt og Kirsty Lee Yallop har vists seg å være nyttige tilvekster for laget.

– Både prestasjonsmessig og ikke minst sosialt har de glidd inn i gruppen helt fra dag en. De presterer i hver eneste kamp, samtidig som de viser en holdning og innsats på treningene som også virker motiverende for resten av spillergruppen, mener Vistnes.

Vil gjøre sin del av jobben

Det var nok mange som tenkte litt negativt da Klepp slapp landslagsspiller Maria Thorisdottir til Chelsea tidligere i høst. Men så langt har andre spillere tatt over plassen hennes og vist at Klepp fortsatt er et formlag og et lag som står sesongen helt ut.

– Jeg skal villig innrømme at spillertroppen vår ikke er altfor stor, vi er sårbare for skader og karantener. Men all den tid vi har et lag som virkelig ofrer seg for lagkameratene, så har vi virkelig klart å bevise at vi holder stand som et topplag sesongen ut, understreker Gry Tofte Ims.

Lørdag møter Klepp Arna-Bjørnar på hjemmebane, og det er ingen tvil om at Klepp satser på sin femte strake seier. Samtidig spiller Stabæk hjemme mot Trondheims Ørn. Det er de to kampene som avgjør hvem som ender opp med bronsemedaljen.

– Vi må bare holde fokus på oss selv og gjøre vår del av jobben, så får vi se etterpå hva det ender opp med, understreker de to Klepp-spillerne.

Uansett; plasseringen i årets serie gjør at Klepp til vinteren får dekket en etterlengtet treningsleir i utlandet.

– Å komme seg til varmen til vinteren er jo en god vitamininnsprøytning i treningsarbeidet inn mot neste sesong, understreker de.