Det ligger ikke an til flere landskamper i fotball med det første. Her er Norge-sjef Lars Lagerbäck fotografert under bortekampen mot Malta i november. Det ligger ikke an til flere landskamper i fotball med det første. Her er Norge-sjef Lars Lagerbäck fotografert under bortekampen mot Malta i november. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Uendret for Norge på Fifa-rankingen

Ingen endringer for topp 50 på Fifa-rankingen.

Norges fotballherrer beholder sin 44.-plass på Fifa-rankingen. Med viruspause i internasjonal fotball er det så å si ingen endringer på den ferskeste utgaven.

Lars Lagerbäcks menn spilte sine to siste landskamper i november. Seierne over Færøyene (4-0) og Malta (2-1) sendte Norge opp én plass til 44.-plassen, og siden har laget ligget der.

44.-plass er Norges høyeste posisjon på FIFA-rankingen siden 2013.

Ettersom det har vært spilt svært få landskamper siden forrige ranking kom ut i februar, er det naturlig nok også svært få endringer på tabellen.

Noen lag har fått mindre poengendringer, men den eneste nasjonen som får opp- eller nedrykk på torsdagens liste, er Sør-Sudan. Landet løfter seg fra 169.-plass til delt 168.-plass med Bermuda.

Toppen av FIFA-rankingen ser fortsatt slik ut: 1) Belgia, 2) Frankrike, 3) Brasil, 4) England, 5) Uruguay, 6) Kroatia, 7) Portugal, 8) Spania, 9) Argentina, 10) Colombia.

Norges motstander i semifinalen i nasjonsligaomspillet, Serbia, er rangert som verdens 29. beste landslag på herresiden.

Koronaviruspandemien gjør det høyst usikkert når nasjonsligaomspillet kan fullføres. Fotball-EM er utsatt til neste sommer.