Nora Mørk er tilbake der landslagskarrieren startet. Nora Mørk er tilbake der landslagskarrieren startet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mørk tilbake til start etter 2010-debuten: – Jeg var mer nervøs og stresset da

Ti år etter landslagsdebuten er Nora Mørk klar for EM-oppkjøring på samme sted som superkarrieren startet.

I slutten av september i 2010 spilte hun en turnering på Jylland og scoret sine første seniorlandslagsmål for Norge.

– Ja, jeg kom på det under en lunsj her og fikk litt flashback. Det er ti år siden debuten, og nå bor vi på det samme hotellet i Aarhus igjen, sier Mørk til NTB.

– Men jeg er litt mer rolig nå. Da var jeg mer nervøs og stresset, sier Mørk.

Skader og pandemipause gjør at hun bare har tre landskamper siden VM-finalen i 2017. Den tapte Norge mot Frankrike.

Det er én av motstanderne i Golden League. Der starter Norge mot Danmark torsdag, fortsetter mot det franske laget lørdag og avslutter mot Montenegro søndag.

Sentral

– Dette blir en kjempeviktig turnering både for enkeltspillere og laget vårt. Vi har bare denne turneringen og en til (i Bergen i november) før VM. Det er med andre ord rett i det, sier Mørk.

Norge har en ny assisterende landslagstrener med denne gangen. Tonje Larsen, av flere eksperter sett på som den mest komplette spilleren i verden da hun var aktiv, har tatt plassen til Mia Hermansson Högdahl.

– Det er utrolig gøy å ha Tonje med, og jeg har gledet meg til det. Hun har så mye å komme med, sier Mørk om den nye Thorir Hergeirsson-medhjelperen.

Norge ble nummer fire i siste VM, uten Mørk i troppen. Før det ble det 5.-plass i EM.

Tre Vipers-spillere har meldt forfall til Golden League: Katrine Lunde, Silje Waade og Malin Aune.

Norge spiller EM på hjemmebane i desember med første kamp 3. desember. Finaledatoen er 20. desember. Alle Norges kamper kommer til å bli spilt i Trondheim.